October 21, 2021
News Ticker

Ziua Veteranilor din România, marcată (și) la Cimitirul de Onoare Românesc, în Târgoviște

La Cimitirul de Onoare Românesc, a avut loc un ceremonial militar-religios dedicat sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război din România, în anul Centenarului Marii Uniri.

Cu acest prilej, Asociația Națională a Veteranilor de Război – filiala Dâmbovița a oferit diplome aniversare atât veteranilor de război, cât și reprezentanților autorităților publice locale.

Prezent la eveniment, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu: Ziua Veteranilor de Război este prilejul cel mai potrivit pentru a cinsti prezența printre noi a foștilor militari și a urmașilor acestora, dar și memoria luptătorilor care nu mai sunt printre noi, și care, cu prețul vieții, departe de cei dragi, au obținut și au păstrat pentru noi independența națională și demnitatea de român.

Ne exprimăm recunoștința în fața domniilor lor, a memoriei acestor eroi, pentru care slujirea idealurilor de libertate și independență ale poporului român au reprezentat crezul suprem.

Noi, cei ce ne bucurăm de libertățile și drepturile omului modern, uităm de multe ori cine a făcut toate astea posibile, cui îi datorăm liniștea noastră. Veteranii se numără printre cei care prin munca și jertfa lor au făcut posibilă independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României. Tocmai de aceea, se cuvine ca într-o astfel de zi, să ne amintim și să-i cinstim pe eroii noștri, să păstrăm un moment de reculegere pentru cei ce nu mai sunt și să luăm exemplul de patriotism cu care aceștia și-au servit țara.

Nicolae Iorga spunea: „În trecutul nostru mulți oameni au suferit. Dacă suntem ceva, noi suntem ceva numai prin suferința lor. Toate puterile noastre nu sunt altceva decât jertfa lor, strânsă laolaltă și prefăcută în energie… Neamul devine etern prin cultul eroilor”.

Să nu uităm niciodată că lor, eroilor și martirilor neamului, le datorăm existenţa noastră ca popor liber şi demn! Să îi cinstim cum se cuvine pe eroii cunoscuţi şi pe ostaşii fără nume şi să preţuim jertfa lor!

Închei mesajul cu urări sincere de sănătate – adresate veteranilor de război, cu îndemnul de a privi spre viitor, și cu speranţa că, prin unitate şi solidaritate naţională, noi, românii, vom reuşi să depăşim obstacolele şi provocările de zi cu zi, cu scopul de a dăinui în pace şi bunăstare pe pământul României, pentru care eroii pe care-i cinstim astăzi nu s-au temut să lupte pentru a-l apăra și a ni-l lăsa moştenire neprețuită.”       

Din partea Consiliului Județean Dâmbovița, la manifestare a participat și Mihai Constantin  Pușcașiu – expert Cabinet Președinte. Alături de parlamentarii Oana Vlăducă, Claudia Gilia și Dumitru Lupescu, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, dar și de cadre militare, din partea administrației publice locale, au fost prezenți: Antonel Jîjîie – prefectul județului Dâmbovița și conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1