May 30, 2020
News Ticker

Deputatul PSD, Oana Vlăducă, intrebare adresată Ministrului Transporturilor, Lucian Șova

Domnule ministru,

Vă semnalez o problemă pe care au ridicat-o și autoritățile administrației publice județene și locale, respectiv necesitatea intervenției cu lucrări de amenajare și consolidare a albiei râului Ialomița, în zona podului situat pe DN 71, în comuna Pietroșița din județul Dâmbovița.

Situația este următoarea: din cauza precipitațiilor abundente înregistrate în ultimii doi ani și a debitelor excepționale produse pe cursul râului Ialomița, au avut loc eroziuni ale malurilor, atât în amonte, cât și în aval de pod. Pragul de fund parțial degradat și lipsa lucrărilor de amenajare a albiei pe zona de siguranță a obiectivului pot conduce la avarierea infrastructurii și închiderea circulației rutiere la repetarea viiturilor pe cursul de apă.

Domnule ministru, în răspunsul pe care Ministerul Transporturilor l-a transmis Consiliului Județean Dâmbovița la o scrisoare similară, se precizează că obiectivul de care facem vorbire este parte a investiției „Drum Trans-Regio A1 – Bâldana – Târgoviște – Sinaia” (cuprinsă în Master Planul General de Transport al României), având un orizont de timp neprecizat. Din păcate, situația actuală impune demersuri de urgentare a lucrărilor.

În acest sens, vă rog să analizați și să susțineți eforturile noastre către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. pentru includerea în bugetul anului 2018 a lucrărilor specifice de punere în siguranță a podului, după expertizare.

Solicit răspuns scris.

 

Cu deosebită consideraţie,

DEPUTAT

OANA- SILVIA  VLĂDUCĂ

 

 

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1