April 19, 2024
News Ticker

APIA Dâmbovița! Cererile unice de plată în agricultură se depun până la data de 15 mai 2018

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  informează că, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018 cererile unice de plată în agricultură se depun până la data de 15 mai 2018.

În județul nostru, au solicitat sprijin prin cererea unică aproximativ 13.661 de fermieri, ceea ce reprezintă 55,5% dintr-un total de 24.606 fermieri înregistrați anul trecut în evidențele statistice ale APIA Centrul Județean Dâmbovița.

Și în Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online.

Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia împreună cu fermierul.

Cererile unice de plată se depun la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Ne adresăm fermierilor cu rugămintea de a-și organiza programul activităților agricole aflate în plină desfășurare, astfel încât să ajungă la centrele APIA la care sunt arondați pentru completarea și depunerea cererii unice de plată.

De asemenea, ne bazăm în continuare pe sprijinul administrațiilor locale din județ pentru eliberarea cu celeritate a adeverințelor conforme cu registrul agricol și totodată le mulțumim pentru colaborare.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1