February 21, 2019
News Ticker

Eveniment UNIC în România! Calea Luminii, în Joia cea Mare, la Târgoviște


Cu binecuvântarea ÎnaltPreaSfințitului dr.Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, în Joia cea Mare din Săptămâna Patimilor, 5 aprilie, la inițiativa profesorului Mihai Șerbănescu, la Catedrala Mitropolitană și în Piață Mihai Viteazul din Târgoviște se va desfășura un eveniment unic în România, Calea Luminii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște, al Arhiepiscopiei Târgoviștei și al Teatrului Municipal Tony Bulandra din Târgoviște.

Evenimentul va debuta cu slujba celor 12 Evanghelii, la ora 17:30, iar 100 de tineri vor scrie, simbolic, cu lumânări aprinse, în fața statuii Primului Întregitor al Neamului Românesc, Mihai Viteazul, “România 100”, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Este un veniment unic în România, un eveniment care individualizează Municipiul Târgoviște în această perioadă foarte încărcată de semnificații. Lumina înseamnă speranță, lumina înseamnă purificare, lumina înseamnă cunoaștere și numai cunoscând toată această simbolistică a luminii putem să înțelegem semnificația deosebită pe care acest eveniment, Calea Luminii, o are pentru târgovișteni, pentru dâmbovițeni și nu numai (Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște)

Lumina Luminează în Întuneric și Întunericul nu a cuprins-o ! Este ideea principală care se desprinde din acest eveniment creștin, pe care noi îl organizăm aici, la Târgoviște, în Joia cea Mare, întotdeauna în Săptămâna Patimilor, săptămâna care ne pregătește pentru Marea Sărbătoare a Învierii Domnului Nostru Isus Hristos din morți, pentru că atunci Lumina Sfânta vine și ne umple sufletele de bucurie, de dragoste și de pace.(Ionuț Ghibanu – preot vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei)

Sunt lucruri pe care le facem în viață și au nevoie de discurs, de susținere verbală. După părerea mea, Gestul de Lumină pe care Târgoviștea îl face nu are nevoie de nicio susținere verbală. Este un Gest de Tăcere și sunt convins că veți fi acolo și cum ați fost de-a lungul celor 18 Întâmplări de Lumină, cum îmi place mie să le spun. Nu are nevoie de susținere verbală pentru că, câteodată, Liniștea e o Înălțare și mă bucur că Înălțarea, acest Gest de Lumină, este făcut în Târgoviște, Târgoviștea pe care eu o iubesc. (prof. Mihai Șerbănescu – inițiator)

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.