February 21, 2020
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Recomandări pentru o vacanță în siguranță

Începând de pe 31 martie, elevii sunt în vacanța. Pentru a preveni implicarea în evenimente negative, polițiștii le recomandă:

Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii. Evitaţi compania persoanelor violente și consumatoare de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi. Analizaţi singuri riscurile la care vă expuneţi și nu vă lăsați pradă presiunii grupului !

Învăţaţi să spuneţi „NU” atunci când consideraţi că este cazul. Trebuie să aveţi tăria de a vă susţine părerile chiar dacă sunt diferite, însă nu apelați la violențe pentru a vă impune.

Respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii” bazate pe consum de alcool,  droguri, jocuri de noroc, distrugeri sau pe violenţe verbale şi fizice.

Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

Atenție la lumea virtuală! Dacă nu sunteți prudenți, puteți deveni cu ușurință victima unei infracțiuni!

Nu vă faceți publice datele personale și evitați discuțiile cu persoanele necunoscute! În spatele unui ecran se poate ascunde un răufăcător.

Nu dezvăluiţi parolele personale altor persoane, nici măcar prietenilor apropiaţi, în caz contrar adresa voastră de e-mail poate fi folosită pentru a trimite mesaje jignitoare sau spam în numele vostru.

Nu vă întâlniţi cu persoane cunoscute pe internet.

În cazul în care vă petreceţi vacanţa în tabere şcolare, nu plecaţi în drumeţii singuri, fără a fi însoţiţi de adulţi.

Evitaţi plecările pe timpul nopţii. Nu vă îndepărtaţi de grup !

Nu vă lasaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp.

Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii sau persoanele aflate în stare de ebrietate,  indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.

Atunci când mergeţi în localuri de alimentaţie publică sau de divertisment, nu vă afişaţi în mod excesiv cu bijuterii sau cu alte bunuri însemnate.

Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege.

Nu oferiţi mobilul unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.