June 14, 2024
News Ticker

Programul Școala Altfel, la Centrul de Prevenire a Criminalității din Târgoviște


În perioada 26-30 martie, polițiștii Centrului de Prevenire a Criminalităţii au organizat activităţi de prevenire a victimizării copiilor şi concursuri tematice adresate elevilor dâmboviţeni.

Astfel, elevi de la școli și licee din județ au fost beneficiarii activităţilor de informare, ce au vizat prevenirea delincvenţei juvenile, siguranţa online, prevenirea traficului de persoane,  siguranţa pe stradă, la şcoală sau acasă.

Totodată, în cadrul Programului „Şcoala Altfel”,  poliţiştii structurii de prevenire, în colaborare cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere  Antidrog, au desfăşurat activităţi în şcolile gimnaziale și liceele din Târgoviște, Nucet şi Tătărani.

Copiilor le-au fost prezentate filme educative, adaptate vârstei lor, fiind organizate dezbateri pe temele alese.

Pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe 25 martie, poliţiştii au organizat un concurs tematic intitulat „Siguranţa pe stradă”, beneficiari fiind elevii Şcolii Gimnaziale „Paul Bănică” din municipiul Târgovişte.

Totodată, cei prezenţi la Centrul de Prevenire a Criminalităţii au fost încântați de expoziţia de pictură şi obiecte sculptate, realizate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, respectiv subcomisar de poliţie Dumitrache Bogdan şi agent şef de poliţie Ristea Alexandru, intitulată „Poliţiştii creativi”, dar şi de expoziţia de desene „Poliţistul, prietenul meu”, creată de elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Coresi.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1