June 14, 2024
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Stand Against Drugs! Activități la Centrul de Prevenire a Criminalității


În perioada 01.12.2017-31.05.2019 se implementează Proiectul de parteneriat strategic (KA2)  –  “Stand Against Drugs” (SADs),  din cadrul programului Erasmus +.

La nivel local, parteneri în proiect sunt: Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Centrul de Prevenire,  Consiliere şi  Evaluare Antidrog Dâmboviţa și Organizaţia „Salvaţi Copiii” din România, prin Centrul Zonal Târgovişte.

Scopul proiectului este de a întări şi de a dezvolta capacitatea de intervenție în prevenirea consumului ilicit de droguri în rândul tinerilor și de a-i învăța cum să reziste tentaţiei de a încerca astfel de substanţe.

Proiectul  promovează cooperarea strategică între organizaţiile partenere pe de o parte, iar pe de altă parte, cooperarea între organizaţiile consorţiului şi între alte organizaţii în domeniul educaţiei/formării, autorităţi locale/regionale/naţionale interesate de această problematică ( instituţii de învăţământ superior, biserica, centre de asistenţă socială, alte organizaţii, poliţie, centre de prevenire, etc), în scopul profesionalizării lucrătorilor de tineret/profesorilor/potenţialilor viitori lucrători de tineret  şi dezvoltării aptitudinilor, competenţelor tinerilor voluntari pentru o participare şi o implicare activă în prevenirea consumului de droguri.

La Centrul de Analiză și Prevenire  a Criminalităţii, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa au desfășurat o activitate de instruire a echipei de implementare a proiectului, formată din cadre didactice de la  Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte.

A fost prezentat studiul privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal, au fost identificate mijloace de acţiune în ceea ce priveşte problematica drogurilor și s-a promovat concursul „MESAJUL MEU ANTIDROG”.

Activităţile din proiect vor continua cu sesiuni de informare a elevilor implicaţi și prin întâlniri ale acestora cu persoane private de libertate pentru săvârșirea unor infracțiuni din sfera consumului şi traficului de droguri.

 

 

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1