March 28, 2024
News Ticker

Viceprimarul Târgoviștei, Monica Ilie: “Violența în familie este o problemă gravă!”

“Să luăm atitudine! Trebuie să schimbăm legislație și mentalități!
Violența în familie este o problemă gravă, mereu de actualitate, și este de datoria fiecăruia dintre noi să contribuim la diminuarea fenomenului.
Aprobarea de către Guvern, zilele trecute, a proiectului de lege care modifică și completează Legea 217/2013, prin introducerea unor măsuri pentru protejarea imediată a victimei și înlăturarea agresorului, este un pas important care nu trebuie să rămână singular. Se reglementează Ordinul de protecție provizoriu, care poate fi emis de către polițist de îndată, cu caracter executoriu, fără termen si fără somație, cu valabilitate de 5 zile, dar cu posibilitatea de a fi prelungit până la obținerea Ordinului de protecție.
Primăria municipiului Târgoviște, prin DAS, este una dintre instituțiile publice din țară care oferă un sistem complet de servicii sociale de prevenire, protecție, găzduire, îngrijire și consiliere (medicală, socială, juridică și psihologica) victimelor violenței domestice.
Municipalitatea pune la dispoziție o locuință protejată, Centrul rezidențial de primire in regim de urgență pentru victimele violenței domestice “Împreună vom reuși”, cu o capacitate de 25 de locuri, susținut exclusiv de la bugetul local. Asigurăm celor care ajung aici (în special femei și copii) protecție, găzduire, hrană, consiliere si asistență juridică și/ sau medicală pentru o perioadă de până la 6 luni. De asemenea, facem tot ce ne stă în putință pentru reinserția socială, deseori victimele fiind nevoite să își schimbe locul de muncă, domiciliul sau școala unde învață copiii. Totodată, facilităm accesul la tratamente psihiatrice de dezalcoolizare și oferim servicii de consiliere și agresorului, bineînțeles într-un alt centru coordonat de Primărie. Prevenția este un alt aspect foarte important, de aceea, în colaborare cu ISJ, în perioada imediat următoare vom demara o campanie de informare în rândul elevilor, cu atât mai mult cu cât, deseori, victime sunt copiii, primele școlii în care vor merge specialiștii noștri fiind Șc. “Mihai Viteazul”, “I.Al. Bratescu-Voinesti” si C.E. “Ion Ghic”.
Întotdeauna vom avea o poziție fermă referitor la acest subiect și vom condamna violența de orice fel
!”, a mărturisit Monica Ilie – Viceprimarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1