February 22, 2019
News Ticker

Activități educaționale în parohii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul parteneriatului de colaborare dintre Biserică și Școală, în mod concret urmare a colaborării dintre Parohia Sfântul Gheorghe, Școala Gimnazială Mănești și Biblioteca Mănești, reprezentată de doamna Marin Georgeta, s-a desfășurat festivalul de film documentar, intitulat “Religie, Cultură, Știință”, la care au participat elevi de la școala mai sus menționată. Sprijinită de către doamna director Larisa Alexandrescu și de către domnul Primar Constantin Alexandru, activitatea s-a desfășurat sub coorodonarea Prof. Constantin Răzvan Scarlat, ea constând din realizarea unor documentare, de către elevi, care, la final, au primit daruri din partea parohiei.

În cadrul parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală, cu ocazia Anului omagial al făuritorilor Marii Uniri (din 1918) în Patriarhia Română, s-a desfăşurat, la Şcoala Gimnaziala Ocnița, cu participarea claselor a VIII-a A si a VIII-a B, activitatea cultural-educaţională intitulată „Aportul Bisericii Ortodoxe la Marea Unire”. În cadrul acesteia, elevi de la clasa a VIII-a au susţinut referate în care a fost evidenţiată contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la Marea Unire. Pr. Sima Silviu Marius de la Parohia Ocnita I, a prezentat implicarea Bisericii noastre, de-a lungul timpului, în conştientizarea unităţii de neam a credincioşilor din teritoriile locuite de români. Totodată, a fost evidenţiată jertfa preotilor militari care si-au facut datoria pe câmpurile de luptă, în Primul Razboi Mondial. Au mai participat la activitate și au rostit alocuțiuni Doamna Director Alina Nisipeanu, Doamna Petruța Lambru, profesor de Religie, și doamna Valentina Olteanu, profesor de Cultură civică.

De asemenea, în aceași zi, Parohia Sf. Dumitru a donat bibliotecii Școlii ,,Radu cel Mare” din Târgoviște, carte religioasă, tipărită de Arhiepiscopia Târgoviștei. Cu ocazia acestei activității, Pr. Cristian Chițescu, împreună cu doamna Liliana Radu, profesor de Religie, au făcut o prezentare a cărților donate, ca mijloc de susținere a educației religioase în școală.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.