April 24, 2019
News Ticker

Inspectorii DSVSA Dâmboviţa, aproape 100 de controale la ferme


În această săptămână, inspectorii DSVSA Dâmbovița au efectuat 92 controale în ferme, unități de producție, prelucrare, depozitare și comercializare produse alimentare de origine animală și nonanimală, exploatații nonprofesionale, circumscripții sanitare veterinare de asistență.

S-au recoltat 81 probe produse alimentare, apă, furaje, conform Programului Strategic.

Au fost soluționate 2 petiții/sesizări în aria de competență a instituției.

Urmare controalelor efectuate s-au aplicat 6 sancțiuni în valoare de 14400 lei și un avertisment și s-a emis o Ordonanță de Interzicere a Activității.

Au fost invitați la sediul DSVSA și asistenții veterinari împreună cu medicii veterinari de liberă practică, în cadrul întâlnirii de lucru fiindu-le prezentate aspecte legate de PPC și PPA (notificarea tuturor cazurilor de boală la porcine atât medicilor veterinari de liberă practică, cât și la DSVSA), dar și de Boala de Newcastle, Influența Aviară, AIE, etc.

Au fost verificate și avizate planurile cifrice pentru anul 2018, depuse conform Ord. ANSVSA35/2016.

Tot în această săptămână a avut loc o întrunire cu reprezentanții fermelor avicole, cu medicii veterinari împuterniciți în acestea conform legii, în cadrul căreia s-au discutat probleme privind măsurile de biosecuritate în fermele avicole, aspecte legate de nutriție, farmacovigilență. Deasemenea s-a discutat și Programul strategic pentru anul 2018, conform Ord. ANSVSA 35/2016, cu modificările ulterioare.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.