April 22, 2019
News Ticker

Examenul Naţional de Bacalaureat! Probele de evaluare a competenţelor


În perioada 12 – 22 februarie se desfășoară probele de evaluare a competențelor din cadrul examenului național de bacalaureat 2018.

La finalizarea înscrierilor, din cele 29 unităţi liceale care școlarizează elevi în clasa a XII-a, urmează să participe 3384 candidați (2912 din promoţia curentă şi 472 din promoţii anterioare).

Pentru că o parte a candidaților din promoțiile anterioare, susțin doar probele scrise pentru care nu au obținut note de trecere, cei mai mulţi cadidaţi vor fi prezenţi la probele scrise din luna iunie.

La Proba Ade evaluare a competențelor de comunicare în limba română desfășurată în perioada 12-13 februarie au fost înscriși 2954 candidați, din care 38 au fost absenți și doi candidați au fost eliminați pentru utilizarea telefonului mobil în timpul probei.

Cei mai mulți candidați 1883, au obținut nivelul de competență experimentat, în timp ce, 388 au obținut nivelul de competență mediu.

Proba Dde evaluare a competențelor digitale, deși debutează astăzi, 16 februarie, la nivelul județului Dâmbovița a fost începută în data de 15 februarie la Colegiul Național ”I. L. Caragiale” Moreni din cauza lipsei unui număr de calculatoare corespunzător numărului de candidați pentru cele trei zile de probă existente în calendarul examenului de bacalaureat. Ministerul Educației Naționale a aprobat desfășurarea acestei probe în avans.

La Proba D sunt înscriși 2713 candidați, o parte a elevilor de clasa a XII-a primind aprobare de echivalare a probei pe baza unor examene susținute anterior (ex. ECDL).

Majoritatea unităților de învățământ vor susține proba în toate cele trei zile alocate examenului (16, 19 și 20), iar probele se vor desfășura zilnic în intervalul orar 12-15.

Proba C de evaluare a comptențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va reuni 2874 candidați și va începe în data de 21 februarie. Majoritatea elevilor susțin examenul la limba engleză (2535), iar la limba franceză vor susține 318. Un număr de 17 candidați vor susține proba la limba italiană, iar 4 la limba spaniolă.

 Pentru probele D și C comisiile vor tebui să afișeze rezultatele la cel mult 48 de ore de la desfășurarea examenului.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.