January 22, 2019
News Ticker

Inspectorii ITM Dâmbovița, peste 100 de controale în domeniul relațiilor de muncă


În cursul lunii ianuarie 2018 activitatea I.T.M. Dâmbovița s-a concretizat în efectuarea a 133 controale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 63 controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 21 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 33.000 de lei pentru următoarele neconformități: lipsa contractelor de muncă de la locul de desfățurare a activității, munca nedeclarată și lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

Munca nedeclarată a fost depistată la 18 angajatori din domeniile: comerț și alimentație publică: 2 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 19 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) iar 2 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 20.000 de lei.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 63 controale efectuate, 103 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 62 angajatori sancționați, 7 amenzi contravenţionale totalizând 20.000 de lei.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.