February 19, 2020
News Ticker

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, la Școala Politică de Iarnă a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților

În perioada 9 – 11 februarie s-a desfășurat la Sinaia „Școala politică de iarnă a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților”. În cadrul Școlii de Iarnă a TLDE, desfășurată la Sinaia, a fost organizată Delegația Permanentă a TLDE. La ședința delegației au luat parte și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general, Daniel Chițoiu.
Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu le-a vorbit tinerilor membri prezenți la Școala de Iarnă despre valorile liberalismului, despre ceea ce înseamnă să fii liberal azi, punctând faptul că pregătirea politică vine și cu responsabilități, ei având o datorie față de societate, nu doar față de partid. Liderul ALDE a subliniat că își dorește ca ALDE să se distingă prin oameni competenți și capabili.
Secretarul General al ALDE, Daniel Chițoiu, le-a mulțumit tinerilor pentru implicarea arătată în activitatea partidului. Tema școlii politice a fost „România construită de tineri”, unul dintre proiectele majore asumate de actuala conducere a TLDE, în frunte cu președintele organizației de tineret Claudiu Daniel Catana. La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate județele țării. Momentul dezbaterilor programelor politice electorale în funcție de doctrină a fost spectaculos, tinerii simulând atât partea pozitivă a unei campanii electorale, momentele cheie, apariția situațiilor neprevăzute, dar și specularea de moment a greșelilor făcute de contra candidați. Juriul a fost format din membrii marcanți ai partidului precum: ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul Energiei, Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE Andrei Gerea și Marian Cucșa, Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Liliana Mincă, Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Protejate cu rang de subsecretar de stat, Ionel Petre, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu cu rang de subsecretar de stat, Dorin Corcheș, Secretar de Stat – Ministerul Energiei, Robert Tudorache, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare și membrul BPEx, Cristian Dima.
Scopul acestui eveniment l-a reprezentat pregătirea tinerilor politicieni din pepiniera ALDE, care în viitor, pe baza unor unei pregătiri politice și profesionale vor contribui la dezvoltarea României.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.