March 29, 2024
News Ticker

Primăria Târgoviște! Află ce scări de bloc vor fi consolidate și reabilitate termic

Primarul Târgoviștei a finalizat documentațiile tehnico-economice aferente reabilitării termice și consolidării scărilor de bloc din municipiul Târgoviște care vor face obiectul unei prime cereri de finanțare din fonduri europene, cerere care va fi depusă chiar săptămâna viitoare.

Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrata), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitați, etc.

Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Proiectul are o valoare de peste 22.000.000 lei și este finanțat în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și a proprietarilor de apartamente.

În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip.

Blocurile care fac obiectul prezentei investiții sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scară A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, K, 64 (scară A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scara A și scara B ).”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1