April 18, 2024
News Ticker

Primarul Daniel Cristian Stan, oferă asigurări: “În 2-3 ani, Târgoviștea va deveni un oraș, într-adevăr, european!”

Proiecte de investiții în valoare de zeci de miliarde de lei, de la extinderea spațiilor verzi, reabilitări de drumuri și cartiere și până la dezvoltarea infrastructurii educaționale sau iluminat public și transport în comun ! Acestea sunt planurile administrației publice locale târgovistene, capabile să transforme radical imaginea fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești.

Dacă investim în Educație, investim în viitor ! La Școala Nr.8 Mihai Viteazul, Școala Nr.13 Matei Basarab, Școala Gimnazială nr.6, Liceul ÎH Rădulescu sau Liceul Constantin Brâncoveanu vom realiza investiții majore, fără precedent. Din cele 40 de proiecte depuse și aprobate prin PNDL 2, 39 sunt pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale, în suma totală de peste 350 de miliarde lei. Vorbim de proiecte de investiții la Creșa Nr.2, Creșa Nr.14, Creșa Nr.16 și Creșa Nr.8, la Grădinița Nr.13 și Nr.15. Avem, totodată, depuse 2 proiecte pentru Grădinița Nr.1 și Școala Nr.2 Ioan Alexandru Brătescu Voinești, vorbim de cabinete stomatologice și dotări. Pe Axa 10 am depus proiecte de investiții la Școala Nr.8 Mihai Viteazul din Micro 9 și Școala Nr.13 Matei Basarab din Micro 3, în valoare de 10 milioane de euro. Am depus primele 2 proiecte din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia pe Axa 10 și sunt optimist că vom obține și finanțarea, cam 80% din totalul fondurilor alocate vor veni la Târgoviște. Căutăm o sursă de finanțare pentru Școala Nr.10 Radu cel Mare, astfel încât 3 cartiere, 9, 4 și 3, vor beneficia de unități noi, moderne de învățământ. În Micro 4 am reabilitat Grădinița Nr.16, în Micro 9 va intra la reabilitare Creșa Nr.8 și vom reabilita și moderniza și Grădinița Nr.8 Raza de Soare, una dintre cele mai mari și mai moderne din România. Avem un buget cu 8 milioane de lei în scădere față de anul trecut, dar așteptam cu interes concretizarea investiției de la MALL și vrem să rămânem campioni pe zona atragerii fondurilor nerambursabile. E o carte de vizită onorantă pentru Municipiul Târgoviște.

De asemenea, avem un proiect pentru iluminatul public, în valoare de 5 milioane de euro, pe care îl vom depune la finanțare chiar luna aceasta, astfel încât factura va scădea cu 60% la consumul de electricitate. Avem un proiect privind anveloparea publică pentru 130 de scări de bloc, pe care îl vom depune la finanțare prin fonduri europene și semnam contractul de aproape 5 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților defavorizate, plus altul de 7 milioane de euro. Avem proiectele pentru reabilitarea a zeci de străzi din Municipiul Târgoviște, în toate zonele și cartierele în care nu s-a intervenit de ani de zile. Am avut o discuție chiar zilele trecute pentru proiectul privind modernizarea Pieței Tricolorului și a Parcului Mitropoliei. Vom avea o piață publică de invidiat ! Cu transportul public în comun vom da o lovitură de imagine, dar și pe zona de confort, un proiect de aproape 22 de milioane de euro și mai avem un proiect aprobat pentru construcția a 4, din 11 în întreaga țară, stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Vrem să construim un Parc în zona fostei UM Gară, să extindem Parcul Chindia, dar și un Parc în zona Complexului Turistic de Natație. Sunt foarte multe proiecte de investiții și vă asigur că, în 2-3 ani, Târgoviștea va deveni un oraș, într-adevăr, european !”, ne-a declarat Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1