March 29, 2024
News Ticker

Asta, DA, administrație! Municipiul Târgoviște, locul 2 pe țară la absorbția fondurilor europene

Municipiul Târgoviște a fost inclus în topul celor mai eficiente 10 administrații locale din România!

Dincolo de această poziție onorantă, cred că cel mai important aspect constă în faptul că ne situăm pe locul 2 pe țară la absorbția de fonduri europene, cu un cuantum de 748 Euro/locuitor, ceea ce ne plasează cu mult în fața unor municipii cu bugete și posibilități mult mai mari (Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Iași, Brașov, etc), fiind depășiți numai de Alba-Iulia la acest capitol.

De menționat că, cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene a fost înregistrată în anul 2015, atunci când Municipiul Târgoviște a atras mai mult de jumătate din totalul fondurilor europene ajunse în Târgoviște, calculate de la momentul dobândirii de către România a statutului de țară membră UE.

Este evident că mai sunt multe lucruri de făcut, dar cred că suntem pe drumul cel bun.

Studiul a fost realizat de UrbanizeHub, care luni a lansat “Topul celor mai performanțe oraşe şi administraţii locale din România”.

UrbanizeHub este un agregător de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă, înfiinţat de către mai mulţi experţi din întreaga lume. În România, Urbanize Hub este coordonat de către bănăţeanul Graţian Mihăilescu.

Referitor la Municipiul Târgoviște, se arată:

” Cheltuielile de capital pentru 2007-2016 au fost de 94 milioane euro, iar absorbţia de fonduri europene în aceeaşi perioadă a fost de €59,5 milioane şi €748 pe cap de locuitor, ceea ce duce oraşul Târgovişte printre fruntaşele oraşelor din România.

Târgovişte nu are avantajul unui buget foarte generos, dar oraşul are o administraţie care în ultimii ani a desfăşurat proiecte pe bandă rulantă şi a înregistrat una din cele mai bune absorbţii de fonduri europene pe cap de locuitor.

Primăria a desfăşurat de asemenea o serie de programe integrate în cartierele comuniste şi şi-au pus mai toată trama stradală la punct”.

La această analiză au lucrat mai mulţi experţi ai organizaţiei UrbanizeHub, care au evaluat performanţele edililor ţinând cont de mai mulţi indicatori: valoarea absolută a cheltuielilor de capital şi valoarea absolută a absorbţiei de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; cheltuielile de capital pe cap de locuitor şi absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016; modul în care localitatea s-a transformat fizic

în ultimii ani.”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1