February 22, 2019
News Ticker

Târgoviștenii, lecție de patriotism! Steag Tricolor de 100 m, desfășurat la Turnul Chindiei de Ziua Unirii


“Unirea – Națiunea a Făcut-o !”, concurs regional de arte vizuale și istorie, dedicat Unirii Principatelor Române, s-a desfășurat la Târgoviște, în organizarea Școlii Gimnaziale “Vasile Cârlova”, alături de o serie de instituții locale și județene. Acțiunea a debutat în Piața Tricolorului, un imens steag tricolor, de 100m, fiind purtat până la Turnul Chindiei.

Felicitări Școlii Gimnaziale “Vasile Cârlova” pentru acest eveniment!

M-am alăturat cu bucurie acestui demers, menit să evoce Unirea Principatelor Române, unul dintre momentele decisive pe calea făuririi statului național unitar român.

Trebuie să ne cunoaștem istoria și să ne cinstim eroii!

Bravo, copii!”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

Felicitări colegilor mei profesori de la Școala “Vasile Cârlova” pentru organizarea activității dedicate zilei de 24 ianuarie. Mai presus de participarea fizică a elevilor, contează formarea sentimentului patriotic, conștientizarea, de către aceștia, că istoria statului român este vie și a implicat, de la personalități de seamă și oameni simpli, întreaga suflare românească.
Demnitatea, curajul și dragostea de țară a înaintașilor să ne fie exemplu, nouă și copiilor pe care avem datoria de a-i crește și educa frumos
.”,
a declarat Monica Ilie – Viceprimarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.