March 21, 2019
News Ticker

Aleșii au votat! 22 de scări de bloc din Târgoviște, reabilitate termic pe banii Municipalității


În ședința de consiliu local, au fost aprobate documentațiile tehnico-economice aferente reabilitării termice și consolidării a 22 de scări de bloc din municipiul Târgoviște.

Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe și vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă și parte vitrata), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planseului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente părților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații și consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilitați, etc.

Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse între 3,5% și 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.

Proiectul are o valoare de peste 27.000.000 lei și este finanțat în proporție de 60% din fonduri europene, restul reprezentând contribuția administrației locale și proprietarilor de apartamente.

În funcție de solicitări și acordul asociațiilor de proprietari, ne propunem să depunem mai multe proiecte de acest tip.

Blocurile care fac obiectul.prezenței investiții sunt următoarele: 5A, 5B, 40 (scară A și scara B ), 12 ICMD, D1, D2, D3, D4, O1, O2, O3 (scară A și scara B ), O4, K, 64 (scară A și scara B ), 54, F1, F2, 57 (scară A și scara B ).”, a mărturisit Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments

1 Comment

  1. Daca se vor efectua că și până acum, cu preturi care nu au nici o legătură cu realitatea, degeaba proprietarul va plăti intre 3.5 și 25% dacă prețul câștigător va fi cu 75 % peste prețul mediu al pietii. Și să nu luăm în calcul conflictele care le are Primăria, care, ca și conducător și delegat din partea asociațiilor se proprietari cu acestea din urmă datorita deficiențelor și problemelor rezultate in urma acestor reabilitări.
    Felicitări domnului primar pentru inițiativa, dar în loc să se rezolve pe cale amiabila conflictele generate administrația locală pierde și va pierde în continuare bani datorita gogomaniilor făcute în timpul acestor investiții!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.