January 19, 2019
News Ticker

Florin Cristian Neacșu, mândria Orașului Titu la Concursurile de Înot


Născut la data de 10 februarie 2004, Neacșu Cristian Florin, provine dintr-o familie din orașul Titu.

Sprijit de familie  a început primele lecții de înot la vârsta de 8 ani, la bazinul orașului Titu, având ca îndrumători pe Tzitzeclis Gheorghe și Tzitzeclis Georgiana.

Începând cu anul 2014, a devenit elev al Liceului Tehnologic “Goga Ionescu” Titu, clasa a V-a, profil vocațional sub îndrumarea acelorași profesori.

Ca elev al Liceului Tehnologic „Goga Ionescu” Titu a participat la numeroase competiții organizate la nivel local și județean, obținând clasarea pe primele trepte ale podiumului.

Începând cu februarie 2017, a fost legitimat la Clubul Sportiv Contratimp, având  ca antrenori pe  Anca Pătrășcoiu, prima medaliată olimpică a României și Octavian Postolache, multiplu campion național. În această calitate a participat pentru prima dată la Concursul Național de poliatlon, cadeți, desfășurat la Pitești, în perioada 14 – 17 decembrie 2017.

Rezultatele obținute au fost peste așteptările antrenorilor, reușind să ocupe locul 10 pe echipe (din 69 de cluburi), locul 10 la proba de 4*50m, mixt, 13 ani. S-a clasificat în primii 50 (din 431 de participanți) la proba de 100 m liber.

Trebuie remarcat faptul că rezultatele foarte bune ale lui Neacșu Cristian Florin au fost posibile în urma unor ore nesfârșite de antrenament la Bazinul de inot al orașului Titu.

Pe această cale este de apreciat sprijinul oferit de Primăria orașului Titu, primarul Traian Niculae, care a facilitat accesul necondiționat la Bazinul de înot la orice oră, conducerii Liceului Tehnologic „Goga Ionescu„ Titu, director Ghitulescu Doina, și director adjunct Pasat Gabriela, și, nu în ultimul rand, profesorilor care au înțeles sacrificiile unui elev care face sport de performanță.

Tânărul Neacșu Cristian-Florin poate deveni cel care să transmită mesajul că orașul Titu este un oraș care promovează și sprijină sportul intr-o lume dominată de tehnologie.

sursa: Gazeta de Titu

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.