Află ce proiecte de lege a votat deputatul PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă


Câteva dintre proiectele importante pe care le-am votat astăzi alături de colegii mei în Plenul Camerei Deputaţilor :

= Proiectul de lege pentru completarea Legii 263/2010 cu amendamentul care prevede că pensia de invaliditate poate fi cumulată, de la promulgarea legii, cu veniturile din activităţi independente, în primul rând cele definite de Codul fiscal, între acestea fiind drepturi de autor, proprietate intelectuală şi drepturile conexe.

Camera Deputaţilor este decizională pentru acest proiect de lege.

= Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, inițiat de #PSD. Acesta este un act normativ care va proteja drepturile cetățenilor români care lucrează peste hotare și care, totodată, vă îmbunătăți gestionarea pieței private din domeniul medierii forței de muncă în străinătate.

= Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale, inclusiv cei care au luat mențiuni.

Astfel, se acordă bursa “Meritul olimpic” elevilor și studenților care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele internaționale. Cuantumul acestei burse este echivalentul de bază minim brut pe țară garantat în plată până la data acordării. Bursa poate să fie cumulată și cu alte premii sau burse și se acordă pe toată durata menținerii performanțelor profesionale obținute ca elev sau student.

Ministerul Educației Naționale acordă premii pentru profesorii care au pregătit loturile olimpice internaționale în cuantum de 5.000 de lei. Premiile se acordă prin ordin al ministrului. Bursele “Meritul olimpic” se acordă tot din bugetul Ministerului Educației.

Camera Deputaților este decizională în cazul acestui act normativ.”, a mărturisit deputatul Oana Vlăducă – Vicepreședinte PSD Dâmbovița.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1