March 29, 2024
News Ticker

Lets Ride The Bikes! Săptămâna Europeană a Mobilității, la Titu

În săptămâna 16-22 septembrie 2017 s-a desfășurat cea de-a 16-a ediție din cadrul Săptămanii Europene a Mobilitătii (SEM) organizată de către ANPM (Agenția pentru Protecția Mediului) cu sprijinul Comisiei Europene. În România participă un număr de 84 de organizații. Anul acesta, activitățile propuse de către fiecare organizație participantă se vor derula sub titlul “O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”.

Această campanie a avut că scop încurajarea autorităților locale de a introduce și de a promova măsuri de transport sustenabil, respectiv promovarea unei atitudini practice a cetățenilor de a utiliza soluții alternative la mijloacele clasice care folosesc combustibili fosili ca surse regenerabile de energie.

Școala gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu” Titu este înscrisă pe site-ul oficial al campaniei, mobilityweek.eu cu acțiunea “Let`s ride the bikes!” (“Sa mergem cu bicicletele!”). Activitatea s-a desfășurat în ziua de 22.09.2017, în intervalul orar 13:00-14:00. În această zi/oră, angajații și elevii școlii au venit cu bicicletele la școală.

În acest fel se economisește spațiu și energie și nu se va genera nici zgomot, nici poluare, acțiunea având efecte benefice asupra sănătății atât a oamenilor, cât și a mediului înconjurător.

Primăria Orașului Titu, împreună cu Poliția Rutieră și cu Poliția Locală Titu au ajutat cu marcarea șoselelor și dirijarea circulației pentru deplasarea bicicliștilor în condiții de maximă siguranță.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1