March 24, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Razie a polițiștilor de la Rutieră și Ordine Publică


Polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de la ordine publică, au acționat pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic și a altor fapte antisociale.

În cadrul raziei, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 617 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 178.930 de lei.

Din totalul acestora, 592 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002, 13 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică  și 1 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Astfel, 33 de conducători auto au fost amendați pentru exces de viteză, 220 pentru neportul centurii de siguranță, 9 pentru consum de alcool și 13 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil.

De asemenea, 8 pietoni au fost amendați pentru abaterile comise.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care 9 pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice și au retras 15 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

Pe DJ 710, pe raza localității Pucioasa a fost depistat un bărbat de 33 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că vehiculul i-a fost încredințat de către o femeie care cunoștea că acesta nu poseda permis de conducere.

Polițiștii au identificat pe raza orașului Găești un ansamblu de vehicule condus de un bărbat din Bilciurești.

Din verificări, a rezultat că acesta transporta vehicule second-hand, fără a deține licență de transport.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, a fost dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului prin reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.