December 4, 2023
News Ticker

Filiala ”Mihai Viteazul” a Asociației Naționale Cultul Eroilor, omagiu adus lt-col Gheorghe Spirescu

Filiala „Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, în parteneriat cu Garnizoana Târgoviște și Asociația Cadrelor Militare în Retragere și Rezervă, Filiala Județeană Dâmbovița „Colonel Dumitru Băltărețu”, va organiza în comuna Gura Șuții un ceremonial militar-religios de comemorare a unui „fiu al comunei”, a eroului-tanchist Lt.-col. (post-mortem) SPIRESCU Gheorghe, căzut la datorie în august 1941 în luptele pentru eliberarea teritoriilor românești de dincolo de Prut.

Pentru pregătirea acestui moment festiv, care va fi dedicat Zilei Armei Tancuri, o delegație a Cultului Eroilor formată din:
– Col.(r) Gheorghe Șerban – Președinte Filială
– Lt.-col.(r) Marius Dumitru – Vicepreședinte
– Ing. Nicolae Posta – Vicepreședinte
împreună cu Col.(r) Ioan-valentin Sandu, Președinte A.C.M.R.R., filiala Dâmbovița, Lt.-col. Dănuț Cruceanu – Comandantul Batalionului 114 Tancuri „Petru Cercel” și Lt. Aura Luca – Purtător de cuvânt al Garnizoanei Târgoviște, s-a deplasat în data de 26 iulie 2017 la sediul Primăriei Gura Șuții unde a fost primită de Constantin Dinu, Primar al comunei și de preotul Valeriu Dinu, unul din preoții parohi din comună. S-a discutat și convenit programul cadru al festivității, s-a vizitat zona de desfășurare a activităților comemorative, s-au stabilit toate detaliile organizatorice.

Festivitatea se va derula în data de 2 august 2017 și va beneficia de Înaltă Binecuvântare din partea Arhiepiscopiei Târgoviște și de sprijin logistic din partea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița. Vom reveni cu programul detaliat al evenimentului.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1