April 28, 2024
News Ticker

Senatorul Titus Corlăţean, despre finanţarea proiectelor prin PNDL 2: “Nu este o alocare pe criterii politice!”

Fostul Ministru de Externe şi de Justiţie, senatorul Titus Corlăţean – Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, consideră că alocarea fondurilor prin PNDL 2 nu s-a realizat pe criterii politice, la nivelul judeţului Dâmboviţa, valoarea fondurilor alocate fiind dublă faţă de PNDL 1.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a făcut publică lista cu alocările financiare prin PNDL 2-OG 28, Program esenţial pentru dezvoltarea economică-socială a României. Vorbim despre o decizie care pune în practică un Program de Dezvoltare care înseamnă alocarea a peste 330 de milioane de lei. Au fost depuse peste 13.000 de proiecte, proiecte cu o valoare de peste 67 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă că se resimte o nevoie importantă pentru dezvoltare la nivel local. Vorbim despre un Program care, prin decizia Guvernului condus de PSD, va genera creştere economică şi un impact social extrem de important. Nu este o alocare pe criterii politice, este o alocare bugetară echilibrată, un raport de 2,4 stabilit între judeţele care au primit cei mai mulţi bani şi judeţele care primesc cei mai puţini bani.

Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de proiecte, din 425 depuse, în valoare de peste 747 milioane de lei, 164 de milioane de euro, în condiţiile în care, prin PNDL 1, valoarea proiectelor era de 81 de milioane de lei pentru 132 de obiective de investiţii, adică acum vorbim de o alocare de 2 ori mai mare, iar numărul obiectivelor de investiţii a crescut cu 114.

Repet, nu este o alocare bazată pe criterii politice, când Oraşul Găeşti a primit 15 milioane de lei, Titu – 9,4 milioane de lei, iar Răcari – 4,43 milioane de lei. Ne-am angajat la o dezvoltare armonioasă a acestui judeţ şi asta şi facem şi vă aduc aminte că, anul trecut, cu un Guvern tehnocrat, nu s-a făcut nimic“,

a declarat senatorul Titus Corlăţean – Vicepreşedinte PSD Dâmboviţa.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1