March 28, 2024
News Ticker

4 iulie, Ziua Crucii Roșii Române! 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă

În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniverseaza 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

Principiile Crucii Roșii ce stau la baza acţiunilor noastre depăşesc graniţele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roşii. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea  sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale.

În ciuda consecintelor din ce in ce mai insemnate ale inundatiilor, alunecarilor de teren, furtunilor si altor dezastre naturale, noi am ramas aici.  În trecut, acum şi pe viitor, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa infrunta provocarile vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane.  Si de acum inainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care il oferim comunitatilor in situatii dificile, dar si prin educarea si informarea populatiei pentru a preveni aceste situatii.

 

Activităţi organizate:

  • Pregătire intensivă cu echipajul “Sanitarii Pricepuţi” al Școlii “Coresi” Târgovişte în vederea participării la Competiţia Naţională ce se va desfăşura la Popiana Pinului, jud. Buzău în perioada 21-27 iulie 2017.
  • Organizarea unei tabere de pregătire a 26 voluntari ai CR Dâmboviţa în vederea specializării în intervenția în caz de dezastre în perioada 10-14 iulie 2017 la Refugiul Salvamont, jud. Dâmboviţa. La această activitate sunt invitați 5 voluntari ai Crucii Roșii Maghiare- Filiala Veszprem cu care Crucea Roșie Dâmbovița are un parteneriat încheiat, iar translator va fi D-na Cuvineanu Iudita, directorul Filialei de Cruce Roșie Arad.
  • Pregătiri ale detaşamentului de intervenţie în caz de dezastre al Filialei pentru asistenţă perioada de week-end şi activităţi cultural-sportive.
  • Acordare de prim ajutor în cadrul Programului Litoral unde un număr de 12 voluntari vor asigura asistență de specialitate pe plajele Costinești sau Vama Veche în perioada 25-31 iulie.
  • Organizare de cursuri de prim-ajutor şi desfăşurare de activităţi legate de proiectul “Banca de Alimente”.

 

În data de 4 iulie 2017 începând cu ora 9,00 până la orele 14,00 se va instala un cort de Cruce Roşie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roşii Române, se vor realiza demonstraţii de prim ajutor şi se vor efectua în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetăţenii din Municipiul Târgovişte.

Le mulţumim tuturor celor care au fost alaturi de Crucea Rosie şi îi invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi şi prestigioase organizaţii din Romania!

FII VOLUNTAR, FII CRUCEA ROŞIE!

 

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1