May 30, 2023
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Camioanele de mare tonaj, interzise temporar circulației

Având în vedere avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU de caniculă emisă pentru județul Dâmbovița, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dispus temporar interzicerea circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naţionale din judeţ, cu excepția :

– transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală ;

– vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră ;

– transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor ;

– transporturilor pentru distribuire de carburanţi, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate ;

– transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată ;

– transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării ;

– transporturilor de apă îmbuteliată ;

– transporturilor de produse provenite din exploatări agricole.

Astfel, începând de astăzi, în intervalul orar 12.00 – 20.00, polițiștii rutieri vor fi în teren, instituind filtre la intrarea în județul Dâmbovița, pe toate drumurile naționale, pentru punerea în aplicare a restricțiilor rutiere.

Totodată, mâine, 01 iulie a.c., circulația acestor vehicule va fi interzisă între orele 10.00 – 21.00.

Măsura restricţionării circulaţiei a fost dispusă în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, fiind necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat, având în vedere temperaturile ridicate din timpul zilei.

De asemenea, traficul este restricționat și pe autostrăzile și drumurile naționale din alte 19 județe, respectiv Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

Aşadar, se recomandă conducătorilor vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone să respecte întocmai indicaţiile şi semnalele poliţiştilor rutieri şi să nu pătrundă pe tronsoanele de drum închise circulaţiei.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1