January 22, 2019
News Ticker

La Mulți Ani, UVT ! Universitatea Valahia Târgoviște, 25 de ani de existență


Cu prilejul aniversării a 25 de ani de existenţă, Universitatea „Valahia” din Târgovişte a organizat în Amfiteatrul Paraschiv Vagu, prin Facultatea de Ştiinţe Economice, o ceremonie festivă în cadrul căreia au fost omagiate istoria şi valoarea învăţământului economic târgoviştean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a fost alături de toate cadrele didactice şi de toţi studenţii prezenţi la eveniment, adresându-le felicitări pentru performanţele atinse şi împărtăşindu-le gândurile sale bune: „Am ajuns într-o etapă a vieţii în care stabilitatea unui popor este definită de acurateţea ştiinţei cifrelor, o ştiinţă care îi modelează sistemul de valori, statutul economic printre naţiunile lumii, dar şi traiectoria socio-politică.

Rezultatele dumneavoastră, cadre didactice și studenți deopotrivă ai Facultății de Științe Economice, sunt deosebite, iar pentru mine este o preocupare de bază – aceea de a avea în județ domenii de școlarizare care să răspundă nevoilor actuale și de viitor.

Universitatea Valahia din Târgoviște trebuie să aibă un răspuns adecvat la provocările pieței forței de muncă, iar colaborarea permanentă cu autoritățile locale și mediul de afaceri este esențială.

În timp, cu răbdare şi perseverenţă, Universitatea Valahia din Târgovişte a dovedit că are potenţialul unei universităţi în care interesul ştiinţific şi diversitatea în cunoaştere marchează tendinţe intelectuale la nivel internaţional şi impune noi standarde de performanţă în diferite domenii de expertiză.

Inovaţia în cercetare, ascensiunea liniară a interesului cadrelor didactice pentru formarea de noi valori, precum şi mărirea portofoliului academic al universităţii cu noi premii şi trofee obţinute de studenţi la competiţii şi concursuri naţionale sau mai departe de graniţele ţării noastre, plasează Universitatea Valahia şi comunitatea academică târgovişteană în interiorul unui cerc ştiinţific valoros, poziţie pe care trebuie să o consolidăm în viitor.

Sper ca toţi studenţii acestei ramuri să îşi menţină mereu vii – interesul, dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare pentru această ştiinţă a cifrelor. Vă felicit pe toţi şi vă doresc mult succes în viitor!”

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.