January 22, 2019
News Ticker

Exclusiv! Peste 100 de sindicaliști dâmbovițeni, din administrația locală, la protestele din Capitală


Peste 100 de sindicaliști dâmbovițeni au participat marți, 30 mai, la mișcările de protest organizate în fața Palatului Parlamentului din Capitală împotriva proiectului de lege privind salarizarea unitară.

Potrivit unor surse sindicale, foarte mulți primari dâmbovițeni nu i-au lăsat pe sindicaliștii din administrația publică să participe la mitingul din București.

Mitingul și-a atins scopul, deoarece a fost prezent un număr foarte mare de sindicaliști din întreagă țară. Partidele politice și Guvernul vor să treacă sindicatele din administrația publică în era sclavagismului. Această lege creează mari discriminări între toate categoriile socio-profesionale din România și există mari diferențe de salarizare. Noi dorim ca salarizarea funcționarilor publici să nu rămână la cheremul consiliilor locale din teritoriu. (….).Din județul Dâmbovița au fost prezenți peste 100 de sindicaliști, din Pucioasa, Găești, Moreni, Titu sau Crevedia”, ne-a declarat Ion Oproiu-Președintele Sindicatului Funcționarilor din Administrația Publică “Forța Legii” Dâmbovița și vicepreședinte CNS “Meridian”.

“Sunt foarte mulți primari dâmbovițeni care nu i-au lăsat pe membrii noștri de sindicat să facă deplasarea la protestul din Capitală !”, ne-a mărturisit Emil Pleșa-Vicepreședinte Sindicatul Funcționarilor din Administrația Publică “Forță Legii” Dâmbovița.

Nimeni nu poate face o grilă care să fie valabilă și pentru comună și pentru un municipiu foarte mare. Dacă pui o grilă mare, cei de la comună nu o pot susține. Dacă e o grilă mică, asta ar însemnă că, în municipii, salariile să fie mici. O lege care mărește toate salariile generează mișcări de protest. Din moment ce toată lumea beneficiază de salarii mai mari, îți pui problema de ce atâta supărare ?!”, a declarat Liviu Dragnea-Președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.