April 20, 2024
News Ticker

Honorius Moțoc, lecție de istorie! “Iubind și Înălțând în Târgoviște, Iubim și Înălțăm Țara și Neamul!”

Reputatul profesor Honorius Moțoc, decanul de vârstă din Consiliul Local Municipal Târgoviște, fost viceprimar al Târgoviștei, a oferit o adevărată lecție de istorie, subliniind rolul fundamental al Partidului Național Liberal în înfăptuirea Unității Naționale, remarcând și contribuția adusă de către 2 mari personalități târgoviștene din perioada interbelică: Constantin Dimitriu și Lăzărică Petrescu.

PNL a avut un rol fundamental în construcția României Mari ! În primul rând, prin IC Brătianu, primul președinte al Partidului Național Liberal și care a îndeplinit funcția de Prim-Ministru. De altfel, Regele Carol I avea un respect aparte pentru 2 personalități – IC Brătianu-Președintele PNL, și PP Carp – Partidul Conservator. Între 1876 și 1888 a fost perioada celei mai lungi guvernări a unui partid politic din toată istoria României, când s-a cucerit Independența țării și s-au adoptat măsuri de sprijinire a clasei de mijloc. Reforma electorală, reforma agrară și desăvârșirea unității naționale sunt doar câteva dintre împlinirile guvernării PNL. După înfăptuirea Unirii s-a realizat și unificarea administrativă, perioadă în care s-au remarcat și 2 personalități din Târgoviște.

CONSTANTIN DIMITRIU, care a fost Ministru și Președinte al Senatului, și LĂZĂRICĂ PETRESCU,  care a fost Primar al Orașului Târgoviște în perioada 1941-1946 și a avut o contribuție deosebită la modernizarea orașului, a găsit soluții, în vreme de război, pentru a obține fonduri și a mari bugetul orașului. La intrarea în Primăria Târgoviște ar trebui să apăra cuvintele spuse de Lăzărică Petrescu: “Iubind și Înalțând în Târgoviște, Iubim și Înălțăm Țara și Neamul !”, a declarat prof. Honorius Moțoc – consilier local municipal PNL Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1