February 25, 2020
News Ticker

Deputatul Oana Vlăducă, interpelare adresată Ministrului Sănătății pe tema Spitalului Județean Târgoviște

Domnule ministru

Revin asupra unei probleme în dreptul căreia ați mai fost interpelat și pentru care nu s-a oferit un răspuns, o rezolvare. Ea privește situația total nesatisfăcătoare a alocărilor financiare aferente anului 2017 pentru continuarea investițiilor demarate la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, respectiv realizarea unor proiecte noi.

Din datele preliminare pe care le avem de la direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, reiese că fondurile necesare pentru aceste obiective lipsesc cu desăvârșire. Lucrul acesta este inexplicabil, în contextul în care Sănătatea a fost fixată drept prioritate a Programului de Guvernare pe care ni l-am asumat.

Ca atare, vă supun atenției situația următoarelor investiții ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște:
• Stație de producere a oxigenului medical – contract încheiat în luna decembrie 2016 / valoare totală: 3,063.00 mii lei / alocare 0 lei pentru anul 2017;
• Reabilitare Secție TBC Moroeni – contract încheiat în luna februarie 2016 / valoare totală: 15,505.00 mii lei / alocare 0 lei pentru anul 2017;
• Refuncționalizare Laborator de Medicină Nucleară – valoare totală: 1,700.00 lei / alocare 0 lei pentru anul 2017.
Acestor proiecte li se adaugă alte peste 30 de solicitări pentru aparatură și echipamente medicale, în dreptul cărora alocarea a fost, de asemenea, inexistentă.

Față de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să precizați:
• Care sunt motivele pentru care nu au fost finanțate proiectele amintite și dacă Ministerul Sănătății are interesul realizării măcar a investițiilor demarate;
• Care este situația alocărilor financiare pentru celelalte unități medicale din rețeaua de stat din județul Dâmbovița: Spitalul Municipal Moreni, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Orășenesc Găești.

Vă mai fac precizarea că Spitalul Județean de Urgență Târgoviște reprezintă cea mai importantă unitate din județul Dâmbovița, cu un număr de 1519 paturi și o adresabilitate anuală foarte mare (60.000 internări, 210.000 consultații în ambulatoriu, 106.000 primiri urgențe). Unitatea include în componența organizatorică fostul Spital Municipal Târgoviște, Secțiile Externe de la Voinești și Gura Ocniței, Centrul Multifuncțional de la Titu.

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,
DEPUTAT
OANA – SILVIA VLĂDUCĂ

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.