April 7, 2020
News Ticker

Semnal către autorități! 7 clădiri ale Târgoviștei au nevoie de reabilitare!

La o primă estimare, nu mai puțin de 7 clădiri reprezentative ale Târgoviștei au nevoie de reabilitare și modernizare. Cinematograful Independența, Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa Armatei, Casa de Italia, Restaurantul Brotăcei sau Restaurantul Casa Dâmbovițeană.

Toate aceste 7 clădiri au o situație juridică diferită, autoritățile locale fiind în imposibilitate de reacție la unele dintre ele.

Cinematograful Independența a primit avizul CTE al Ministerului Dezvoltării (din fericire !), după îndelungi demersuri, în caz contrar urma să fie redat Ministerului Culturii, fără posibilități de finanțare ulterioară a lucrărilor de reabilitare. Cinema Independența își va păstra destinația, urmând să fie utilizat și pentru alt gen de spectacole.

Sala Sporturilor se află într-un proces de degradare continuă (fără scaune, fără izolație termică, fără clanțe la uși, fără internet etc), Primăria și CJD efectuând deja demersuri la Ministerul Tineretului și Sportului pentru trecerea în administrarea autorităților locale sau județene.

Casa de Cultură a Sindicatelor face obiectul unui litigiu în instanță între două sindicate, ambele revendicându-și patrimoniul, astfel încât Primăria Târgoviște nu poate interveni până la rezolvarea diferendului juridic.

Casa Armatei se află încă în proprietatea Ministerului Apărării Naționale, care urmează să dea un răspuns solicitării CJD de administrare a locatiei în vederea reabilitării și modernizării.

Casa de Italia, prin Ambasada Italiei, a fost deja notificată de către Primăria Târgoviște în sensul adoptării unor măsuri urgente de reabilitare și modernizare, ca și Restaurantul Brotăcei și Restaurantul Casa Dâmbovițeană, aflate în proprietate privată.

Toate aceste clădiri au o situație specială. La unele putem să intervenim, la altele suntem legați de mâini și de picioare, dar va asigur că Primăria Târgoviște depune toate eforturile, astfel încât și aceste clădiri, reprezentative ale Târgoviștei, să arate altfel“, ne-a mărturisit Daniel Cristian Stan-Primarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments

3 Comments

  1. Dar fostul Institut Judetean de Proiectare, dar centralele termice din ‘cartiere”, dar casa de langa biserica Targului, dar “teatrul de vara ” din parcul Chindia, dar fostul hotel “Triumf”, dar pasajul subteran de la Tribunal, dar fosta sifonarie de pe strada plutonier Ditescu, dar arhivele de pe strada Justitiei, dar Arsenalul lui Cuza, dar sala de lupte de pe strada dr. Marinoiu,etc, etc. Marturisiti domnule primar de ce nu aplicati legea 153 din 2011, daca vreti sa nu mai fie Targovistea plina de “ruinuri”. Degeaba e “asfaltul proaspat” daca imaginea urbanistica a orasului are de suferit.

  2. Ambasada Italiei la Bucuresti a scos la licitație Casa de Italia. Primăria nu aflat? Nefiind proprietar, Primăria nu poate face investiții.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.