March 29, 2024
News Ticker

Start la “Marea Asfaltare”! 2017, anul marilor proiecte de investiții ale Municipalității târgoviștene

2017 este anul marilor proiecte de investitii demarate sau in curs de implementare de catre 2017 este anul marilor proiecte de investiții demarate sau în curs de implementare de către Municipalitatea târgovișteană. Astfel, numai prin PNDL (OG 28/2013), Primăria Târgoviște a depus 42 de proiecte în valoare totală de 115 milioane de lei, proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și educaționale, extindere rețele de camalizare (ex-str.Brașovului, str.Maior Coravu, Cartier Priseaca), Baza Sportivă a Colegiului Național “Constantin Carabella”, Baza Sportivă a Colegiului Național “ÎH Rădulescu”, alimentare cu energie electrică Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu”, reabilitare și extindere Grădinița Nr.9 și Nr.16 etc.

De exemplu, drumurile care urmează a fi reabilitate și modernizate la nivelul Municipiului Târgoviște sunt străzile din Cartierul Priseaca (în asociere cu CJD), străzile Tighină, Herța, Alexandru Ilie, Rovine, Pictor Ion Crăciun, Leo Plângă, Bastionului, Mr.Oprescu Adrian, reparații capitale și curente la străzile Justiției, Iazului, Morilor, Horia, Cloșca, Crișan, Berzei, Gheorghe Petrașcu, Gimnaziului, Colonel Baltaretu, Mr.Ion Alexandrescu, Șoseaua Găești, Sârbilor, Grădinări, Legumelor, Barbu Lăutaru, Nicolae Filipescu, intrarea Teis, străzile Soarelui, Prisecii, Câmpului și Dâmboviței, în asociere cu CJD, din Cartierul Priseaca (reabilitare și modernizare), lucrări executate (și) din bugetul local.

De asemenea, prin Compania Națională de Investiții, Municipalitatea așteaptă finanțarea pentru proiectul privind reabilitarea și modernizarea Cinematografului “Independența” și intenționează, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, să reînceapă Programul construcției de locuințe pentru tineri.

Pe de altă parte, reabilitarea Pieței “Mihai Viteazul” se va finaliza în jurul datei de 15 mai și vor începe în curând și lucrările la cele 13 noi locuri de joacă pentru copii.

“După sărbătorile Pascale vor începe lucrările la locurile de joacă, 13 noi locuri de joacă pentru copii, primul și cel mai mare va fi cel din Micro XI, pe str.Vlad Țepeș, lângă Hala. Luna aceasta vom finaliza procedurile și la Șoseaua de Centură a Târgoviștei și, până la finalul anului viitor, vom avea o șosea nouă de centură. În paralel, vom continua la reamenajarea parcărilor, iluminat public, spațiul verde și lucrări de-a lungul marilor bulevarde. Totodată, ne gândim și la reabilitarea Pieței Tricolorului, avem pregătită documentația, dar și pentru transportul ecologic, un proiect de peste 20 de milioane de euro“, ne-a mărturisit Daniel Cristian Stan-primarul Municipiului Târgoviște.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1