February 19, 2020
News Ticker

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana! 3 consilieri locali PSD, propuși pentru excludere

Stimați locuitori ai orașului Pucioasa,

A avut loc ședința ordinara a Consiliului Local al orașului Pucioasa.
Principalul punct pe ordinea de zi, Aprobarea Bugetului local de venituri si cheltuieli, pe anul 2017.

Bugetul acestui an, este primul buget construit de mine si echipa mea. Nu a fost ușor (am construit zeci de variante pana am ajuns la forma finala) si sunt convins ca este un buget perfectibil (dar pentru modificari exista rectificarile bugetare).
Cum am conceput acest buget? Conform prevederilor legale am asigurat funcționarea Primăriei si a Instituțiilor din subordine, am asigurat cheltuielile pentru utilități la nivelul orașului si alte cheltuieli prevăzute de lege. Fata de anul trecut, am făcut eforturi sa reducem cheltuielile acolo unde a existat posibilitatea. Și in majoritatea cazurilor am reușit.
Tot fata de anul trecut, am reînființat Centrul Cultural, o instituție de care eu cred ca orice oraș are nevoie, asigurandu-i si bugetul de funcționare.

Apoi a urmat partea cea mai importantă din Bugetul Local, secțiunea de dezvoltare. Centralizand nevoile primare aveam nevoie de 4,7 milioane de lei, iar noi avem aproape 3,2 milioane lei (din care cca un milion primiți de la Consiliul Județean, pentru echilibrare bugetară)

Aici am încercat cele mai multe variante, pentru a acoperi cât mai multe din nevoile oamenilor, pentru a rezolva cât mai multe din problemele orașului!

Analizând variantele pe care le avem, am ajuns la concluzia ca singura șansa a orașului nostru este de “a forța” toate sursele de finanțare, fie ele europene sau guvernamentale.

După cum știți avem deja 2 proiecte europene depuse, urmează sa depunem încă 12 anul acesta, 11 proiecte au fost depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, mai pregătim 2 proiecte pe CNI si unul cu finanțare de la Ministerul Turismului.

Pentru ca aceasta este singura șansa a orașului nostru!!!

Practic, cu o cheltuiala de 2 milioane de lei, solicitam finantari (cu șanse reale de a le obține) de peste 200 milioane lei. Sigur, acești bani nu vin peste noapte, așteptarea e lunga si câteodată dureroasa!

Dar va asigur ca merita!!!

Deși pana la aceasta ședința de Consiliu Local nu am avut timp sa aprofundez alături de echipa de consilieri a PSD materialele propuse (si regret acest lucru, timpul petrecut la munca este cauza), acum am avut o întâlnire înainte de a emite dispoziția de ședința. Le-am prezentat tuturor viziunea mea asupra bugetului si le-am cerut opinii, la o prima vedere. A fost o discuție constructiva, cu întrebări si răspunsuri, purtată timp de câteva ore.

Ieri, am participat la ședința comisiilor reunite, pentru a raspunde întrebărilor si a explica de ce nu am reușit sa alocam bani pentru toate nevoile orașului.

Și de ieri trăiesc din surpriza in surpriza!

Mai întâi mi s-a reproșat ca eu cheltuiesc banii orașului numai pe hârtii (proiectele europene!!!) ca nici unul din SF-urile noastre nu vor avea succes, ca lumea are nevoie de rezolvare astăzi, nu de gogoșile mele!!! Apoi am fost acuzat de lipsa de transparentă!!! De faptul ca nu fac dezbateri publice!!!

Degeaba am explicat eu ca si pentru a face o investiție din bugetul local ai nevoie de documentații tehnice! Degeaba am argumentat ca banii de proiecte ne ajung pentru asfaltarea a maxim doua străzi! Degeaba am explicat eu ca toate contractele noastre au prevăzută o clauza, gândită de mine, de actualizare gratuită încă 3 ani a SF-urilor! Degeaba am arătat ca noi am achiziționat servicii de proiectare la o treime din prețurile practicate pe vremea lui Badau!!! Degeaba!!!

Apoi au urmat chestionari la adresa mea si a unei colege consilier, exact ca unor infractori!!! Ei erau oamenii buni si noi infractorii!!!

Surpriza cea mai mare este ca toate aceste acuzații lipsite de logica vin din tabăra mea!!!

Astăzi, ședința ordinara. Toți cei 17 consilieri prezenți. Discutam despre creditele de angajament si apoi despre buget.

Discuții mai aplicate, tonul mai blând decât ieri. Declarații de dragoste la adresa orașului, dovezi de iubire infinita puse pe masa Consiliului Local!!!

Toate pana la vot!!!

Alături de cei cinci consilieri PNL, domnii Postelnicu, Madaran, Veverița S-AU ABȚINUT DE LA VOT!!!

O ABȚINERE CÂT UN VOT ÎMPOTRIVA!!! Doar 9-8 pentru, cu ajutorul consilierului independent, Dl. doctor Cioroba!!!

Si asta in condițiile in care nedepunerea Bugetului aprobat la Finanțe pana pe 4 Aprilie, ar fi blocat toate activitățile, ne-ar fi aruncat in haos!!!

Situația de astăzi este una umilitoare pentru primarul Ana Constantin cât si pentru președintele de organizatie Ana Constantin!!! Eu nu pot sa continui așa!!!

In acest moment domnilor, trebuie sa ne despărțim, lucrurile nu mai pot continua la fel!!!

Închei prin a le mulțumi celor trei consilieri pentru efortul depus in campania de la alegerile locale, unde recunosc, au pus serios umărul la victoria mea si a echipei noastre, cât si la alegerile parlamentare.

Le recunosc sincer meritele si tocmai de aceea le dau posibilitatea de a-si depune in decurs de o săptămâna demisia de onoare din funcția de Consilier Local!!!

Altfel voi proceda conform statutului PSD, demarând procedura de excludere a lor!!!

Cat despre Consilierii PNL, puteți sa comentați dumneavoastră…

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.