April 19, 2024
News Ticker

Lansare dublă de album, live! Hteththermeth & False Reality, la Karma Rock House Târgoviște

Hteththermeth și False Reality vor concerta la Karma Rock House din Târgoviște vineri, 17 martie, de la ora 20:00, ocazie cu care iși vor lansa și albumele.

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena metal, cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată de trupă sare fără timiditate de la metal cu elemente ambient și influențe de black, ajungând până la blues și bossa nova. Conceptual, Hteththemeth se găsește în faţa unui peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline.

După ce în decembrie 2015 a câștigat finala românească a Global Battle of the Bands (GBOB), Hteththemeth a participat în luna mai 2016 la finala mondială din Berlin a acestei competiții, câștigând locul 2 și fiind cea mai votată trupă de către ceilalți participanți. De asemenea, în luna august 2016, Hteththemeth a reprezentat România la finala mondială Wacken Metal Battle, care s-a desfășurat pe timpul celui mai mare festival de metal din lume, Wacken Open Air.

Tot în anul 2016, trupa a lansat albumul “Best Worst Case Scenario”, care poate fi văzut ori ca un scenariu al unei vieți pline de visare, ori ca o coloană sonoră a unui film imaginar.

False Reality tocmai a lansat prin casa de discuri transilvăneană Loud Rage Music primul album full-length din carieră, numit “End of Eternity”, după o lungă așteptare de 14 ani de la ultimul material discografic, fapt datorat unei lungi pauze în activitate între anii 2003 și 2011. De asemenea din Brașov, trupa își autointitulează stilul drept melodic death metal, fiind însă un melanj de death, black, doom și progressive cu accentul pus pe melodicitate, folosind atât voce growl, cat și voci clean. Trupa promite un show încărcat de trăiri și emoții, prezentând atât noul album, cât și piese mai vechi, din prima perioadă de activitate.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1