October 21, 2021
News Ticker

Plângeri penale și acțiuni în instanță! Liderul CJD, Alexandru Oprea, dezlănțuit la adresa aleșilor PNL

Era nevoie de votul a 2/3 dintre consilierii județeni (sunt 22-PSD și 13-PNL), pentru că proiectul de hotărâre privind transmiterea a 10 apartamente (locuințe de serviciu) să treacă din domeniul public și administrarea CJD în domeniul public al statului, condiție sine-qua-non impusă prin HG/2013 CJD-ului pentru atribuirea unui teren de 26 ha.

Nu s-a întâmplat acest lucru, din păcate, aleșii PNL votând altceva decât în favoarea proiectului : 6 împotrivă, 5 abțineri și 2 neparticipări la vot. Votul din ședința de marți are consecințe devastatoare asupra dezvoltării Municipiului Târgoviște și a județului Dâmbovița, proiecte de zeci de milioane de euro riscând să fie nefinalizate, în condițiile în care Consiliu Județean Dâmbovița a cheltuit peste 1,5 milioane de euro pentru demararea acestora.

Invitat în studiourile Columna TV, la Riposta !, marți seară, Alexandru Oprea-președintele Consiliului Județean, s-a dezlănțuit la adresă aleșilor PNL, pentru că, în cazul unui vot pozitiv, toată zona ar fi urmat să se dezvolte prin construcția a 140 de locuințe ANL, stadion nou, Mall, sediu RAR, Școală de Cavalerie, Complex Sportiv, drum de legătură pe 4 benzi, Parc de Divertisment Loisir etc.

Am avut o discuție, l-am chemat la mine, pe domnul Aurelian Popa (liderul Grupului consilierilor județeni PNL) și l-am întrebat dacă are vreo nelămurire. N-a știut ce să-mi spună, mi-a zis că avem dreptate, dar că nu are ce să facă, mai ales că și PNL votase, anul trecut, toate aceste proiecte. În aceste condiții, am dat deja dispoziție Departamentului Juridic să identifice căile și mijloacele legale pentru recuperarea sumelor cheltuite deja ! N-am ce să fac, mă obligă legea, pentru că CJD a cheltuit deja 1,5 milioane pentru implementarea acestor proiecte. Vom face plângeri penale și acțiuni în instanță pentru abuz în serviciu, există și un precedent creat, este vorba despre Parcul Constanda din Capitală unde, prin deciza instanței, consilierii generali au de plătit 166 de milioane de euro de pe vremea lui Sorin Oprescu“, a declarat Alexandru Oprea-președintele CJD.

De altfel, și fostul vicepreședinte CJD, Marin Antonescu, a comentat pe rețelele de socializare: “Abuzul în serviciu este și când nu faci ce trebuie să faci, dacă prin această produci un prejudiciu ! Aviz amatorilor !”.

Pe de altă parte, cum rămâne cu vestitul slogan” Dâmbovița merită mai mult !”(transformat în “Vrem că dâmbovițenii să merite tot mai puțin!”), din campania electorală a PNL sau cu declarațiile sforăitoare ale liderului PNL Dâmbovița, deputatul Cezar Preda (deputatul “Care-i problema”), privind obligativitatea că toți aleșii PNL, locali sau județeni, să voteze toate proiectele ce țin de dezvoltarea județului ?!

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1