October 25, 2020
News Ticker

Adio, proiecte de dezvoltare?! Aleșii PNL din CJD blochează investiții de zeci de milioane de euro

Surpriză neplăcută în ședința ordinară de marți după-amiază a Consiliului Județean Dâmbovița ! Așteptat cu un nedisimulat interes, punctul 31 înscris pe ordinea  de zi, reprezentând proiectul de hotărâre pentru transmiterea a 10 apartamente cu destinația “locuințe de serviciu”, din domeniul public al județului Dâmbovița și din administrarea Consiliului Județean Dâmbovița, în domeniul public al statului, a fost respins din cauza opoziției aleșilor județeni PNL.

În favoarea proiectului de hotărâre au votat 21 (PSD), 6 abțineri (Gabriel Plaiasu, Adrian Stan, Vlad Drugă, Dănuț Trică, Bogdan Marcu și Iulian Brezeanu), 4 împotrivă (Jean Popescu, Aurelian Popă, Gabriel Grozavu, Ion Sorin) și 2 nu au participat la vot (Buta și Adrian Mocanu).

Degeaba apelul la responsabilitate, lansat de președintele CJD, Alexandru Oprea, înaintea votului decisiv, în baza jurământului de credință depus în slujba comunității dâmbovițene ! Aleșii PNL ignoră totalmente interesul dezvoltării județului Dâmbovița, mai presus de orice părți-prîș-uri politice și mai presus de interesul de grup.

Consecința votului împotrivă al aleșilor PNL ?! Blocarea unor proiecte vitale pentru dezvoltarea Târgoviștei și a județului Dâmbovița, în valoare de zeci de milioane de euro ! Prin HG nr.180/2013, imobilul de la fosta UM Gară a fost transmis, din domeniul public al statului, în domeniul public al județului, (deși același lucru s-a făcut și în anul 2009, fără niciun efect), cu obligația că, în termen de 4 ani, 10 apartamente (5 pentru Jandarmerie și 5 pentru Poliție) să fie transferate din domeniul public al județului în domeniul public al statului.

Apartamentele au fost achiziționate în anul 2016, în caz contrar, de neefecturare a transferului, din data de 20 aprilie 2017, tot terenul urmând să revină în proprietatea statului. Terenul are 26 ha. și aveam 2 obligații, asumate în 2013, realizarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, pentru are CJD a cheltuit 4.264.618 lei, aproape 43 de miliarde de lei vechi. Există un contract de finanțare, încheiat în 19 august 2016, pentru asigurarea unui drum de legătură, în valoare de 58 de milioane lei, există și finanțarea asigurată pentru drumul de legătură 720 E, pentru care CJD a cheltuit 57.724 lei pentru avize, acorduri s.a.m.d.Proiectarea ne-a costat 85.000 lei și avem 58 de miliarde lei vechi pentru acest obiectiv. În data de 20 februarie, la sediul CNI s-a avizat documentația pentru construcția noului stadion, la Complexul Sportiv Târgoviște, în valoare de 99 milioane de lei noi, aproape 1000 de miliarde de lei vechi, pentru care CJD a cheltuit 167.404 lei pentru avize etc și 116.600 lei pentru DALI, proiect tehnic și DTAC. Miercuri vom face formalitățile pentru predare-primire și la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița. Pentru Parcul Loisir, în valoare de 1,2 milioan lei, s-au cheltuit 157.253 lei,avem un proiect depus pe axa 5.2 pentru Școala de Cavalerie, depus la Minister, de 2,7 milioane de euro, s-au cheltuit 183.920 lei pentru DALI, depus prin POR (nr-Programul Operațional Regional), sediul RAR, de 1,7 milioane de euro, pentru care am încasat o redevența de 8000 de euro/lună, 120 de locuințe de serviciu prin ANL, pentru care am cheltuit 40.000 lei“, a declarat Alexandru Oprea-președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1