Arhiepiscopia Târgoviștei! Noul an la Catedrala din Târgoviște


Cu ocazia primei zile a Anului Nou civil, în care Biserica noastră străbună sărbătoreşte Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și cinstește pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sf. Liturghie, Catedrala din Târgoviște, în prezența unor numeroși credinciosi.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat cadrul misionar al noului an, subliniind necesitatea intensificării activității pastorale a Bisericii noastre străbune și a evidențiat sensul spiritual al sărbătorii Tăierii Împrejur a Domnului, ca prefigurare a Botezului Fiului lui Dumnezeu Întrupat. De asemenea, Înaltul Ierarh a prezentat personalitatea Sf. Vasile cel Mare, Ierarh, teolog și ascet desăvârșit, organizatorul operei social-filantropice creștine, arătând importantul său rol de creare a primelor instituții de caritate din lume, prin intermediul cunoscutei sale opere bisericești în folosul aproapelui, intitulată sugestiv Vasiliada.

Cu acest prilej, Înaltul Ierarh a săvârșit și slujba de Te Deum, invocând binecuvântarea milostivă a lui Dumnezeu asupra tuturor credincioșilor Eparhiei noastre, cărora le-a urat un an nou rodnic și plin de realizări spirituale. La finalul ceremonialului liturgic, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru predecesorul său, vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Vasile Costin.

Facebook Comments Box

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1