February 21, 2019
News Ticker

Ora bilanțului! Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria” Dâmbovița


La final de an, membrii Comitetului Director al Filialei „Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” s-au întrunit în cadrul unei ședințe speciale pentru a face bilanțul activității pe anul care își derulează ultimii pași.

În afara activităților curente ale membrilor filialei, se menționează participarea membrilor Biroului Executiv la toate activitățile oficiale organizate la nivelul Municipiului Târgoviște cu prilejul următoarelor momente festive:

 • Ziua Unirii
 • Ziua Eroilor (Înălțarea Domnului)
 • Ziua Tricolorului
 • Ziua Armatei
 • Ziua Națională

De o importanță deosebită, în cursul acestui an, a fost obținerea personalității juridice a filialei și organizarea a două adunări festive, în datele de 22 ianuarie și 21 octombrie 2016, prilej cu care s-au lansat și numerele 1-2 (51-52), respectiv 3-4 (53-54) ale Revistei „Eroica”, editată de filială. Adunările festive au beneficiat de găzduire în holul principal al Muzeului de istorie, iar mass-media a reflectat în detaliu derularea acestor activități.

De asemenea, ca evenimente speciale derulate în acest an calendaristic, se menționează inaugurarea a două Monumente ale eroilor neamului la Odobești, sat Brâncoveni, respectiv la Raciu, sat Șuța Seacă. Noul sediu al filialei a fost inaugurat în data de 9 aprilie 2016, moment corelat cu primirea unei delegații din comuna Volintir, Republica Moldova. Activitățile prezentate, sintetic, mai sus au fost apreciate și de conducerea A.N.C.E. care, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la reînființare, a acordat Diplome speciale conducerii filialei:

 • (rez.) Gheorghe Șerban – Președinte
 • dr. George Coandă – Prim Vicepreședinte

Totodată, pentru merite deosebite în promovarea în exteriorul României a simbolurilor Cultului Eroilor (Steagul si sigla filialei au fost duse la Schitul românesc Prodromu de pe Sfântul Munte Athos și la Biserica românească din localitatea Most – Cehia), a fost acordată o Medalie aniversară pentru ing. Nicolae Posta – Membru în Comitetul Director. Activitățile anului 2016 au fost integrate în programul național de aniversare a Centenarului intrării României în Primul Război Mondial și Marii Unirii.

Printre prioritățile anului 2017, se numără:

 • Elaborarea unei „enciclopedii” a Monumentelor eroilor din județul Dâmbovița;
 • Înființarea de subfiliale în cât mai multe localități din județ și reactivarea celor mai vechi;
 • Sprijinirea autorităților locale pentru elaborarea „Cărții de aur” a fiecărei localități;
 • Susținerea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Dâmbovița, a „Cercurilor Cultul Eroilor” din fiecare școală din județ.
 • Organizarea de evenimente speciale dedicate marilor bătălii ale anului 1917 Mărășești – Mărăști – Oituz.

La ceas de sărbătoare, conducerea filialei a organizat un protocol simbolic, prilej de rememorare a momentelor plăcute din cursul anului care a trecut.

La final de an, urăm tuturor dâmbovițenilor, tuturor românilor, sănătate și bucurii, cu gânduri bune în demersurile lor de sprijinire a acțiunilor „Cultului eroilor”.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.