May 30, 2020
News Ticker

A ales Senatul României! Vezi mesajul lui Adrian Ţuţuianu, la ultima prezidare a reuniunii CJD

Sedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de joi după-amiază a fost ultima reuniune prezidată de Adrian Ţuţuianu, liderul PSD optând în favoarea funcţiei de secretar al Biroului Permanent al Senatului României, după 4 ani şi jumătate de mandat în fruntea CJD.

Am satisfacţia că las judeţul Dâmboviţa cu o situaţie financiară mult mai bună decât am preluat eu, în anul 2012, când aveam datorii de 16 miliarde de lei. Astăzi, toate datoriile au fost achitate. Nu am luat credite sau ce am luat pentru proiectele europene am şi returnat din banii primiţi în cadrul proiectelor. Am plătit creditele Consiliului Judeţean. Las un portofoliu important de proiecte pe Ordonanţa 28/2013. Sunt depuse peste 30 de proiecte ale Consiliului Judeţean şi aşteaptăm finanţarea şi peste 250 de proiecte cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală în întreg judeţul Dâmboviţa. Am închis toate proiectele europene fără să avem probleme majore şi las un portofoliu important de proiecte europene, unele depuse deja, cum este cel pentru reabilitarea Curţii Domneşti, sau cel pentru reabilitarea Şcolii de Cavalerie, sau drumul judeţean Moreni-Târgovişte-Târgovişte-Niculeşti-judeţul Ilfov, un portofoliu de 9-10 proiecte pe Programul Operaţional Capital Uman, alte 10-12 proiecte aflate în diverse stadii de pregătire. Aşteptăm un Guvern responsabil şi nu o spun politicianist, care să publice ghidurile de finanţare, să putem să trecem de la faza de depunere la faza de evaluare şi apoi să finanţăm lucrări noi.

Las, de asemenea, două societăţi comerciale care au început să aibă o situaţie de echilibru financiar. Cred că cel mai important este că las o idee de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa până în anul 2025. Este rolul dumneavoastră, al celor care rămâneţi, să aduceţi acest program la zi. Vă rog să urmăriţi finalizarea procedurilor de transformare a Serviciului Judeţean de Apă în societate comercială şi apoi proiectul de fuziune cu Compania de Apă. Este extrem de important pentru a pune în aplicare proiectul de apă-canal pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Cred că trebuie să continuaţi procesul de restructurare şi de reaşezare la Carpat Montana. Din păcate, legea nu ne mai permite să facem ce aveam în vedere iniţial, respectiv un Serviciu Public de Patrimoniu care să preia şi o parte din activităţile Carpat Montana.

Cred că trebuie să acordăm o atenţie mai mare aşezării lucrurilor din punct de vedere financiar la Spitalul Judeţean. Am cunoscut zilele trecute o doamnă, este senator, care a condus Spitalul Baia Mare. Mi-a spus că Spitalul Baia Mare nu are niciun leu datorii şi are un milion de euro în cont. Îi sugerez domnului Oprea să vadă ce au făcut cei de la Baia Mare de au ajuns într-o situaţie atât de bună şi să încercăm să învăţăm şi de la alţii. Sunt convins că domnul Oprea Alexandru – propunerea pe care noi, Partidul Social Democrat, o vom face pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean – va fi un preşedinte foarte bun şi va duce mai departe, îmi doresc la un nivel mai bun decât am putut să fac eu, activitatea de la Consiliul Judeţean, după cum sunt convins că şi colegii Claudia Gilia şi Alin Manole vor fi vicepreşedinţi implicaţi în activitatea Consiliului Judeţean şi îi vor acorda un sprijin substanţial viitorului preşedinte în următorii trei ani şi jumătate.

Vă asigur că, în calitate de parlamentar, de secretar permanent al Senatului României şi poate şi în alte calităţi, vom vedea ce ne aduce viaţa în următoarea perioadă, voi sprijini tot ceea ce înseamnă lucrări de investiţii publice pentru judeţul Dâmboviţa. Am plecat cu ideea de a putea să pun umărul la rezolvarea problemelor acestui judeţ. Nu am plecat din alte consideraţii. Vă urez tuturor succes. Vă mulţumesc pentru colaborare. Chiar dacă am avut şi momente de dispută în Consiliul Judeţean, cred eu că, în general, disputele au fost constructive. Cred că ne-am făcut cu toţii datoria. Cu unii dintre dumneavoastră am lucrat patru ani şi jumătate, cu alţii doar o jumătate de an. Vă rog să continuaţi să gândiţi şi să sprijiniţi dezvoltarea acestui judeţ. Mâine, o să mă întâlnesc cu aparatul tehnic din Consiliul Judeţean. Sunt convins că unii se bucură, alţii sunt mai trişti. Mi-aş fi făcut probleme dacă nu aveau niciun fel de reacţie. Înainte să-mi dau demisia, îl voi împuternici pe domnul vicepreşedinte Oprea să conducă Consiliul Judeţean şi să convoace şedinţa ordinară din luna ianuarie. Mulţumesc presei pentru modul cum a reflectat activitatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Tuturor, vă urez sănătate, prosperitate, mai multă înţelepciune, iar 2017 să fie un an mai bun”,

a declarat senatorul Adrian Tutuianu- presedinte PSD Dambovita.

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-109162589-1