October 19, 2019
News Ticker

ADI Salubritate a decis! Taxa de habitat, majorată la 21 de lei

După îndelungi dezbateri, în cadrul ședinței ADI Salubritate s-a decis majorarea taxei de habitat la 21 lei / gospodărie pentru anul 2017, 12 lei pentru o gospodărie cu o singură persoană, 8 lei pentru gospodăriile cu persoanele plecate în străinătate și 100 lei pentru instituțiile publice.

 “Anul viitor expiră contractul cu Supercom și suntem într-un contract întocmit în anul 2010, care își produce efecte și astăzi. ADI înregistrează datorii de circa 20 milioane de lei către Supercom, respectiv către Eurogas Prescom, care administrează groapa de gunoi. Anul acesta intră în vigoare o prevedere legală amânată de Guvernul Ponta, dar neamânată de Guvernul Cioloș, care ne obligă să plătim o taxă de 80 de lei / tonă de gunoi / lunar, o prevedere legală în vigoare din 2013, dar amânată. Noi colectam, în medie,, cam 135 de tone de gunoi / lunar, iar această nouă taxa ne va creea mari probleme și trebuie să ne luăm măsuri de siguranță. Mai există și un Raport al Curții de Conturi prin care se recomandă stabilirea unei taxe care să asigure acoperirea cheltuielilor. Sigur că noi avem în vedere și gradul de suportabilitate a populației, nu suntem deloc fericiți cu soluția adoptată, dar nu există altă variantă și vă pot spune faptul că, în alte județe, această taxă are o valoare mult mai mare”, a declarat Adrian Țuțuianu-președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Facebook Comments

2 Comments

  1. Si cu apa cum ramane? Asteptam cu nerabdare noi scumpiri !!! Macar modificati legea ca macar sa platim (de cei de la blocuri vorbesc) doar ce consumam si nu si ce fura vecinii sau inregistreaza eronat apometrele Companiei de Apa ….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.