April 6, 2020
News Ticker

Richard Radu, lider PMP: “Viața copiilor din Dâmbovița, pusă în pericol de Cioloș! PNL tace!”

Zilele acestea Guvernul Cioloș a luat o decizie care pune în pericol viața și sănătatea copiilor noștri. Premierul Dacian Cioloș a avizat pozitiv un proiect de lege care nu mai obligă părinții să-și vaccineze copiii. Decizia poate fi numită, fără a exagera, un malpraxis la adresa copiilor noștri. Proiectul de lege specifică doar obligativitatea informării părinților cu privire la riscurile la care sunt supuși copiii dacă nu sunt vaccinați, nu și obligativitatea vaccinării.

PNL nu suflă o vorbă despre hotărârea Guvernului, deși acest partid are în Parlament un proiect de lege al prevenției în Sănătate care prevede tocmai obligativitatea vaccinării.  Această ipocrizie a PNL ne arată că, de fapt, pe liderii PNL nu-i interesează viața copiilor, ci doar voturile. PNL se teme să-i atragă public atenția lui Dacian Cioloș despre greșeala pe care o face pentru a nu-i scădea din popularitate.

Subliniez că  UE, prin Comisia Europeană, recomandă statelor membre să-și vaccineze copiii. Riscurile nevaccinării sunt majore!  Pe lângă faptul că se pune în pericol viața copilului care nu beneficiază de imunizare, este supusă riscului și viața altor copii care interacționează cu cei nevaccinați, riscul de transmisie a bolilor fiind foarte mare.

Atrag atenția că ceea ce face Guvernul încalcă articolul 34, alineatul 1, din Constituția României care prevede că “dreptul la ocrotirea sănătății este garantat”. De asemenea, articolul 22, alineatul 1, din Legea Fundamentală este încălcat. El prevede că “dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate”.

Dacă această lege va intra în vigoare, PMP va contesta  la Curtea Constituțională a României actul normativ. Mai mult, în calitate de viitor senator al PMP voi lua toate măsurile necesare pentru ca viitoarea legislație din domeniul Sănătății  să prevadă obligativitatea  vaccinării. Astfel, voi iniția un proiect legislativ  în acest sens și voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor a mărturisit Richard Radu-prim vicepreședinte PMP Dâmbovița, candidat PMP Dâmbovița la alegerile parlamentare pentru Senat.

678x150-richard

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.