November 20, 2019
News Ticker

Poliția Dâmbovița! Început de decembrie, în siguranță

În primele trei zile ale minivacanței de 1 decembrie, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 180 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, pe raza întregului județ, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Prezenţa activă a poliţiştilor și conduita corectă adoptată de cetățeni a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii au intervenit la 73 de evenimente sesizate și au depistat 27 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre acestea 3 fiind prinse în flagrant.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat peste 250 de sancţiuni, în valoare de 55.840 lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat  51 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 6 sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, una la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 12 la alte acte normative.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale, 52 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut 9 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 fiind pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

foto – click.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.