November 20, 2019
News Ticker

NU vă urcați la volan în stare de ebrietate! Consumul de alcool, incompatibil cu activitatea de șofat

Poliţiştii rutieri au depistat doi tineri, în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși se aflau sub influența băuturilor alcolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de peste  0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduși la spital în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice, însă tinerii au refuzat prelevarea mostrelor biologice.

De asemenea, din cercetări a reieșit că unul dintre aceștia nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, un bărbat de 48 de ani, din Târgoviște, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto:

Şofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Nu vă urcaţi la volan în stare de ebrietate!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol siguranţa traficului rutier.

foto – cancan.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.