July 19, 2019
News Ticker

DGASPC Dâmbovița! Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor

În fiecare an, la inițiativa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, este marcată la nivel județean, Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, 25 noiembrie. Astfel, este organizat un “MARŞ DE PROTEST”, la care participă și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC Dâmboviţa), alături de alte instituţii din judeţ.
Cu această ocazie, reamintim că alături de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, care oferă servicii specializate pentru persoanele cu domiciliul în Municipiul Târgoviște, instituţia noastră oferă sprijin victimelor violenţei domestice care au domiciliul în județul Dâmbovița.
În structura DGASPC Dâmbovița funcționează Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie, precum și alte servicii de consiliere și monitorizare pentru victimele violenței domestice și ale traficului de persoane.

Centrul de recuperare pentru victimele violenţei în familie, cu o capacitate de 15 persoane, asigură găzduirea, îngrijirea, precum şi reabilitarea şi reinserţia socială a victimelor violenţei în familie, cu următoarele servicii: consiliere psihologică, servicii adecvate de învăţare a deprinderilor de bază, programe educative, consiliere juridică, orientare şcolară şi profesională, precum și protecţia persoanelor aflate în dificultate pe o perioadă determinată de timp, pe baza unei evaluări detaliate, până la reintegrarea în familie, în familia lărgită sau în comunitate.

În anul 2016, au beneficiat de serviciile centrului un numar de 71 de persoane (27 femei si 44 de copii) dintre care: 44 beneficiari au fost reintegrați în familie, 11 beneficiari au fost integrați în comunitate (chirie), 4 beneficiari au fost integrați în alte centre (instituții), 2 beneficiari au parasit centrul, 4 beneficiari au fost integrați în familia extinsă, iar 6 persoane beneficiaza în continuare de serviciile centrului.
Pe parcusul anului 2016, la instituția noastră s-au inregistrat și alte 14 sesizări, iar în urma evaluării cazurilor, victimele au refuzat sa beneficieze de serviciile centrului, acestea fiind consiliate și informate cu privire la cauzele și consecințele violenței în familie și au fost identificate alte surse de suport.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.