November 18, 2018
News Ticker

Richard Radu, lider PMP: ”Gospodăriile din Dâmbovița, în pericol să rămână fără lemne în această iarnă!”


Gospodăriile din Dâmbovița, în pericol să rămână fără lemne în această iarnă din cauza PSD și a lui Cioloș, premierul PNL

Locuitorii județului Dâmbovița sunt în pericol să rămână în această iarnă fără lemne pentru foc din cauza Guvernul condus de Dacian Cioloș, candidatul PNL pentru funcția de premier. Pe parcursul mandatului de prim-ministru, Cioloș nu a rezolvat problema lemnelor pentru românii care folosesc această materie primă pe timpul iernii.

Atitudinea defectuasă a Guvernului Cioloș a fost prezentă și în timpul guvernării PSD. O Hotărâre de Guvern nr. 924/ 2015 din timpul Guvernului Ponta pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase a creat o situaţie fără precedent pe piaţa lemnului, adică a redus drastic cotele de lemn alocate populației, a blocat licitațiile de vânzare de lemne în iarna 2015-2016- ceea ce a dus la neexploatarea lemnului necesar perioadei 2016-2017, a favorizat intermediarii, a determinat de la începutul anului o criză a lemnului destinat încălzirii populației și a interzis Romsilva să vandă direct populației lemn de lucru subțire, cu diametrul  mai mic de 24 cm, ce este folosit cu precădere și la foc.

Din cauza acestei decizii guvernamentale a lui Victor Ponta, nu s-au mai putut face stocuri pentru această iarnă, ce este anunțată de meteorologi ca fiind una grea.

Situația nu a fost remediată nici de actualul premier, el nu a făcut decât să notifice Ministerul Mediului despre situația de fapt cerând doar explicații, însă nu a venit cu nici un fel de soluții imediate care să rezolve problema gospodăriilor.

Schimbarea legislației în acest domeniu a  dus la creșterea prețului pe metru cub de lemne. Dacă anii trecuți oamenii cumpărau  metrul cub de lemne cu aproximativ  200 de lei, acum acesta poate fi achiziționat chiar și cu 400 sau 500 de lei, un preț mult peste posibilitățile financiare ale majorității românilor, mai ales a celor din mediul rural.

În aceste condiții, PMP cere Guvernului să ia măsuri imediate și să ofere posibilitatea Romsilva să vândă populației lemnul necesar acestei ierni. PMP cere Guvernului să elimine intermediarii care pot vinde acum lemne, astfel încât această materie primă să ajungă repede la populație și la un preț accesibil.

 

Richard Vicențiu Radu

Candidat PMP Dâmbovița pentru Senatul României

678x150-richard

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.