November 18, 2018
News Ticker

Primarul Târgoviștei, Cristi Stan, acuză Guvernul Cioloș că-și bate joc de administrațiile locale


Primarul Municipiului Târgoviste, Daniel Cristian Stan, acuză Guvernul Cioloș că-și bate joc de administrațiile publice locale, urmare a alocării, pe final de an, a 16 miliarde de lei vechi pentru executarea unor lucrări de reabilitare a blocurilor, bani care nu pot fi cheltuiți în doar o lună de zile.

Ne-au dat bani de la Ministerul Dezvoltării, pentru blocuri. Ne-au dat 16 miliarde lei vechi, dar bugetul nu e multianual. Deci, mi-au dat săptămâna trecută ca să-i cheltui până la sfârșitul anului. Păi, să-mi spună mie cineva că poate într-o lună de zile de iarnă să facă proiectare, să facă licitație, să încheie contract de execuție, să dea ordin de începere și să execute și lucrarea.

Fraților, unde suntem? Îmi tai în septembrie finanțarea la școli și grădinițe și îmi dai la sfârșitul lui noiembrie 16 miliarde, pe reabilitare termică? Așa ceva este inadmisibil pentru o administrație publică centrală care, chipurile, știe ce face acolo. Am văzut că acuma se face mare tam-tam pe rectificările bugetare. Păi astea sunt rectificările bugetare care se dau. Dacă n-am buget multianual, la sfârșitul anului mi-a luat toți banii, că n-am cum să cheltui niciun leu. Clar n-am cum să cheltui niciun leu și nimeni din asta n-ar putea să folosească vreun leu în condițiile în care-ți dă banii la sfârşitul lui noiembrie ca să-i cheltui în decembrie.

Au tăiat finanțările pe școli și grădinițe, au tăiat drepturile persoanelor cu handicap. În schimb, ne-au dat 16 miliarde la blocuri, la sfârșitul lunii noiembrie ca să le terminăm până la sfârșitul lunii decembrie. Să ne dea și un ghid de utilizare și poate dau și o lege în care să abroge pentru o lună de zile legea privind achizițiile publice.

Despre asta vorbim. E un haos de nedescris în administrația publică centrală, care se repercutează, din păcate, puternic către zona administrației publice locale. Cam așa lucrăm în momentul de față și sper să ne-ajute Dumnezeu să se schimbe lucrurile. Vorbesc nu dintr-o perspectivă politică, ci strict administrativă.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.