November 14, 2018
News Ticker

13 localități din nordul Dâmboviței! Și-au unit forțele pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân


Locuitori ai orașului Pucioasa,

Știu că avem incă multe probleme, iar una dintre ele este cea a CÂINILOR FĂRĂ STĂPAN! Nu trece zi să nu avem sesizări din partea cetățenilor legat de modul necontrolat în care aceștia se înmulțesc și se răspândesc pe raza localității! Nu trece zi să nu aflăm despre agresivitatea lor din ce în ce mai pronunțată! În același timp, nu trece zi să nu avem reclamații din partea “iubitorilor de animale” sesizând presupusul tratamentul la care sunt supuși câinii fără stăpân!

De aceea, am luat decizia de a găsi cât mai rapid o soluție de a rezolva CONFORM PREVEDERILOR LEGALE această problemă arzătoare!

Astăzi, la invitația mea, la sediul Primăriei Pucioasa, au fost prezenți primarii sau viceprimarii din localitățile: Fieni, Buciumeni, Runcu, Pietroșița, Moroieni, Moțăieni, Bezdead, Vârfuri, Brănești, Glodeni, Vulcana Pandele și Vulcana Băi.

Scopul acestei întâlniri a fost unul singur: siguranța cetătenilor din localitățile noastre.

Dintre toate ideile prezentate una a prins contur și are o susținere masivă: Asocierea noastră pentru crearea unui SERVICIU MODERN DE GESTIONARE A CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN.

Sigur, întrebări sunt multe, iar noi ne-am asumat ca până pe data de 15 Decembrie să venim cu toate informațiile, cu privire la costurile de înființare, funcționare și mentenanță a acestui serviciu, legat de contribuția fiecărui UAT. Pe scurt, vrem să definim foarte clar drepturile și obligațiile fiecărei localități, dar și măsurile complementare legate de securizarea acestei zone în fața migrației controlate a acestor patrupede, de sterilizare a animalelor-chiar și cu stăpân.

Vă vom ține la curent, vă vom prezenta permanent evoluția demersurilor noastre.

Vă asigur că nu ne vom opri până nu vom rezolva această problemă arzătoare a noastră, a tuturor!

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa

20161123_3_1

foto – gazetanavodari.ro

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.