November 18, 2018
News Ticker

Conceptul de Smart City! Proiect pilot, rezultat al colaborării Primăria Târgoviște – UVT


Proiect pilot la Târgoviște ca rezultat al colaborării dintre Universitatea ”Valahia” și Primăria Municipiului Târgoviște!

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal din data de 25 noiembrie 2016 se află înființarea primului “Centru de cercetare în domeniul vehiculelor electrice” din România, rezultat al parteneriatului dintre o administrație publică locală și o instituție de învățământ superior.

Principalul obiectiv al proiectului va consta în realizarea de prototipuri de vehicule electrice pentru agrement și/sau transport de persoane (această categorie incluzând carturi electrice, vehicule electrice de agrement, vehicule electrice pentru transport persoane), alături de crearea unei infrastructuri ce stă la baza aderării Municipiului Târgoviște la un oraș guvernat de conceptul de SMART CITY!

Concret, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște va susține prin profesorii, studenții și specialiștii săi activitatea educatională și de cercetare, iar Primăria Municipiului Târgoviște va asigură fondurile necesare pentru construcția și dotarea centrului. Acest parteneriat coincide cu realizarea primelor acțiuni concrete de modernizare a Municipiului Târgoviște în concordantă cu strategiile și politicile europene privitoare la vehiculele electrice.“, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul Municipiului Targoviste.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.