November 14, 2018
News Ticker

Beţi la volan! Dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice


Poliţiştii rutieri au depistat trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deşi se aflau sub inflenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, tinerii au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduşi la spital, unul dintre ei refuzând prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice .

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului, respectiv refuzul ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, alți doi bărbați sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, după ce au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu erau posesori de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

foto: observator.ro

 

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.