November 14, 2018
News Ticker

De neimaginat! Guvernul Cioloş, surd şi mut la problemele grave ale comunităţilor locale


Situație fără precedent în istoria postdecembristă! Zero rectificare bugetară în luna iulie, zero rectificare bugetară și în luna noiembrie, în condițiile în care Consiliile Locale și Județene se confruntă cu situații foarte grave.

Ne confruntăm cu o problemă deosebită, fără precedent în istoria postdecembristă! Guvernul Cioloş a avut o primă rectificare cu zero bani pentru Consilii Locale și Consilii Județene, urmează o nouă rectificare, iar, pentru prima dată, Guvernul nu ne-a cerut niciun fel de situație privind problemele prioritare cu care se confruntă UAT-urile (nr-Unități Administrativ-Teritoriale). Este o situație disperată în multe localități, în sensul că nu mai au bani de salarii, nu mai au bani pentru plata ajutoarelor sociale, nu mai au bani pentru plata însoțitorilor de persoane cu handicap, nu mai au bani pentru cofinanţarea proiectelor europene, prin AFIR – Malu cu Flori, Pietrari sau Cornăţelu s.a.m.d.

 Vă dau și câteva exemple:

 UAT Fieni – are nevoie de 201.000 lei pentru plata însoțitorilor de persoane cu handicap.

 UAT Crângurile – 123.000 lei pentru aceeași situație.

 UAT Bilciuresti – 55.000 lei, la fel.

 UAT Malu cu Flori – 700.000 lei pentru închiderea proiectului european pe Măsura 322.

 UAT Barbuletu – peste 1 milion de lei.

 UAT Cornatelu – 400.000 lei.

 Nu am nicio soluție pentru a ajuta comunitățile locale! Este pentru prima oară când nu ni s-a cerut niciun fel de date. Ne mai trebuie și 20 de milioane lei pentru lucrări executate și neplătite. Am fost la Ministerul Dezvoltării și n-am putut afla de la nimeni nici măcar o cifră, pentru că n-au niciun fel de răspuns de la factorul decident politic“,

a declarat Adrian Tutuianu-președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.